NIKO KOVAČ OBJAVIO POPIS

Leon Benko i Mate Maleš jedini igrači iz HNL-a

Ponedjeljak, 10. veljače 2014. 12:42 Napisao/la  SC

Na popisu za utakmicu protiv Švicarske nema nogometaša Dinama i Hajduka

Niko Kovač, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, objavio popis reprezentativaca za prijateljsku utakmicu protiv Švicarske koja će se odigrati 5. ožujka u švicarskom gradu St. Gallenu, na AFG Areni, s početkom u 20:30 sati. Okupljanje reprezentacije zakazano je u nedjelju, 2. ožujka. Dio igrača stići će u ponedjeljak, a u utorak se kreće na put. Zanimljivo na popisu se nije našao niti jedan igrač Dinama i Hajduka, dok su Leon Benko i Mate Maleš, nogometaši Rijeke,  jedini koji su dobili poziv iz MAXtv Prve lige.

- Pozvali smo 27 igrača iz organizacijskih razloga, s obzirom da će nam to biti jedino okupljanje prije početka završnih priprema za SP. Morat ćemo se cijepiti, imamo sponzorskih obveza te moramo dati igračima upute o svemu što nas čeka u narednim mjesecima i koji su im zadaci vezani uz fizičku spremu. U Švicarsku ćemo najvjerojatnije ići s 18 igrača, neće svi pozvani ići na put, objasnio je izbornik Niko Kovač za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza demantiravši da je ovo konačan popis za svjetsku smotru.

- Nije to završni krug kandidata za Svjetsko prvenstvo. Imamo još vremena, ovo je naš trenutačni odabir. Do otvaranja s Brazilom imamo samo tri utakmice i nadam se da ćemo se kroz njih uigrati. Švicarska će biti dobra provjera, rekao je Kovač koji je u nedjelju namjeravao u Rijeci pogledati ogled Rijeke i Dinama.

- Nažalost, utakmica je bila odgođena. Svi su tu, svi se mogu ponuditi, pogotovo u takvim utakmicama, u kojima se vidi više nego kada igra prvi protiv zadnjeg, zaključio je Niko Kovač.

Popis za Švicarsku: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco). Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Igor Bubnjić (Udinese), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Šime Vrsaljko (Genoa), Ivan Strinić (Dnipro), Hrvoje Milić (Rostov). Vezni igrači: Ivan Rakitić (Sevilla), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Perišić (Wolfsburg), Mateo Kovačić (Inter), Milan Badelj (HSV), Niko Kranjčar (QPR), Ivo Iličević (HSV), Mate Maleš (Rijeka), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev). Napadači: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Alves da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Hull City), Leon Benko (Rijeka), Ante Rebić (Fiorentina).

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.