NIKO KOVAČ UOČI ŠVICARSKE

Želimo potvrdu da radimo dobar posao

Nedjelja, 02. ožujka 2014. 13:28 Napisao/la  SC

- Švicarska je iznad Hrvatske na FIFA-inoj ljestvici, velik je protivnik te očekujem čvrstu utakmicu, rekao je Kovač

 

 

 

Hrvatski izbornik Niko Kovač održao je konferenciju za novinare uoči prijateljske utakmice protiv Švicarse 5. ožujka u St. Gallenu.

O napisima o pritiscima na izbornika Kovač nije želio diskutirati
- Ne želim komunicirati preko medija, ako nekome imam nešto reći, uvijek ću to učiniti u četiri oka, bez problema. To vrijedi za sve

- Što se izbora igrača tiče, morat ćemo gledati na potrebe momčadi. Većina ih je još u pripremama, pogotovo oni iz Rusije i Ukrajine, i moramo ih provjeriti, jesu li napredovali po pitanju fizičke spreme. Na kraju sezone igrači su umorni, a nećemo imati vremena za bazične pripreme. Problem će biti i ukoliko igrači iz Ukrajine ne budu igrali, nadam se da će se situacija tamo smiriti. Ne bude li tako, sami ćemo poduzeti nešto, poput dodatnih aktivnosti i programa, rekao je Niko Kovač, a prenosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

- Švicarska je iznad Hrvatske na FIFA-inoj ljestvici, velik je protivnik te očekujem čvrstu utakmicu. Nekolicina nam je igrača otpala zbog ozljeda, Benko realizira transfer u Kinu, a Rakitić će nam se pridružiti u St. Gallenu s obzirom da kasno večeras igra za klub. Protiv Islanda smo pokrenuli novi sustav, 4-2-3-1 i želimo ga unaprijediti, ne odustajemo od njega jer imamo iskusne i pametne igrače.. Ujedno ćemo analizirati neke detalje tih dvoboja iz doigravanja, a u Švicarskoj želim i dobar rezultat, radi potvrde da dobro radimo. Ne možemo usporediti Brazil i Švicarsku, Švicarci nisu Južnoamerikanci, ali tražili smo protivnika koji je pri vrhu Fifine ljestvice. Švicarska je za nas veliki izazov, zaključio je Niko Kovač..



 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.