Niko Kovač otkrio: Bio sam u kontaktu s Ottmarom Hietzfeldom prije utakmice s Islandom

Utorak, 04. ožujka 2014. 20:17 Napisao/la  SC

Uvijek je bio komunikativan i rekao nam je sve što je imao. Govorilo se da je bolje da kao novi izbornik poslušam starije pa sam to i napravio, kaže Kovač

Niko Kovač u Švicarskoj je najavio utakmicu protiv domaćina, izbornik nije htio otkriti sastav, ali je naslutio da glavne igrače neće opterećivati:

- Već sam najavio da ćemo malo zarotirati momčad s obzirom da Modrić, Mandžukić i Rakitić igraju svaki treći dan. Dat ćemo priliku nekim dečkima koji su možda manje igrali. Očekujem da nastavimo putem kojim smo krenuli u uzvratu protiv Islanda. Švicarska je jači protivnik od Islanda, ali i Švicarska se protiv Islanda namučila, tako da smatram da će ovo biti pravi ispit. Švicarska je šesta na svijetu i nadam se da ćemo protiv njih pokazati dobru partiju. Znam koje su naše jake strane, znam koje su švicarske jake strane, i nadam se da ćemo svoje slabije strane svesti na minimum, kaže Kovač.

S Ottmarom Hitzfeldom naš izbornik je u vrlo dobrim odnosima od dana kada su zajedno bili u Bayernu.

- Imali smo odličan odnos, čak i nakon mog odlaska iz Bayerna. Bio sam u kontaktu s njim i prije utakmice s Islandom, uhvatio je malo vremena da popriča s Robertom i sa mnom. Uvijek je bio komunikativan i rekao nam je sve što je imao. Govorilo se da je bolje da kao novi izbornik poslušam starije pa sam to i napravio, kaže Kovač.

Kovač je otkrio da će se jedna promjena u sastavu dogoditi tamo gdje se najmanje očekivala:

- O Pletikosi sve znam, s njime sam igrao. Znam da Subašić ima svoje kvalitete i dobit će priliku od prve minute, govori Kovač

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.