HRVATSKA PROTIV ITALIJE Najveću sumnju izazivaju najbolji igrači na svim velikim natjecanjima do sada, Luka Modrić i Marcelo Brozović nemaju pravo na slabo izdanje

Ponedjeljak, 24. lipnja 2024. 16:30 Napisao/la  Igor Vranić

Pravo je čudo da Hrvatska s ovakvom igrom u obrani još uvijek ima šanse ostvariti plasman u osminu finala

Najveću sumnju izazivaju najbolji igrači na svim velikim natjecanjima do sada, Luka Modrić i Marcelo Brozović nemaju pravo na slabo izdanje

Prema najavama iz Lepiziga, Zlatko Dalić utakmicu protiv Italije trebao bi početi u sljedećem sastavu: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Mario Pašalić, Sučić - Kramarić.

Tri promjene (Pongračić, Pašalić, Sučić) u odnosu na utakmicu protiv Albanije trebale bi donijeti sigurnost  (Pongračić) i moć  (Sučić, Pašalić).

Obrana je bila najveći problem u prvim dvjema utakmicama, Hrvatska je primila 5 pogodaka, momčad koja prima više od dva pogotka po utakmici nema šanse ostvariti pozitivne rezultate u turnirskom načinu igre.

Škotska (7), Mađarska (5) i Poljska (5) na ovom su prvenstvu imale slične porozne obrane, sve tri reprezentacije već su ispale nakon prvoga kruga natjecanja.

Zbog toga je pravo čudo da Hrvatska s takvom igrom u obrani uoči zadnje utakmice protiv Italije još uvijek ima šanse ostvariti plasman u osminu finala.

Obrane u svim ekipnim sportovima počivaju na organizaciji, disciplini i moći, u prvim dvjema utakmicama sva tri elementa bila su ispod očekivane razine.

Dalić je u pripremi utakmice protiv Italije najviše mogao utjecati na organizaciju i disciplinu u igri obrane, što se moći tiče Dalićev problem je drugačije naravi.

Prvi put otkada je Dalić postao izbornik, hrvatska reprezentacija jednu završnicu velikog natjecanja u dvjema utakmicama uzastopno igrala je energetski tako slabo da dokazana individualna kvaliteta ništa nije mogla promijeniti.

Krajnje pojednostavljeno, ne možeš svoriti višak jedan na jedan ako nemaš dovoljno fizičke moći, a većina ključnih hrvatskih igrača u duelima je izgledala nemoćno.

Najava da će Mario Pašalić i Luka Sučić igrati od prve minute ukazuje da će Dalić fizičku moć pokušati dignuti prije svega u fazi obrane.

U svakoj mentalno i fizički stabilnoj obrani različiti profili igrača izgledaju vrlo slično.

U napadu se momčadi razlikuju upravo prema profilima (čitaj: kvaliteti) pojedinih igrača, činjenica da sva tri napadača (Sučić, Pašalić, Kramarić) ne igraju u reprezentaciji na prirodnim pozicijama izazivaju sumnje.

Najveću sumnju izazivaju najbolji igrači na svim velikim natjecanjima do sada, Luka Modrić i Marcelo Brozović u Lepzigu nemaju pravo na slabo izdanje.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.