Mateo Kovačić: Jako cijenim Spallettija, taktički je fenomenalan, očekujem kvalitetnu Italiju

Nedjelja, 23. lipnja 2024. 23:06 Napisao/la  SC
Mateo Kovačić
Mateo Kovačić

Mateo Kovačić ovako je najavio utamicu protiv Italije:

- Bit će mi drago ponovno se susresti s nekim talijanskim igračima, posebno Jorginhom, ali očekuje nas teška utakmica protiv kvalitetne i organizirane Italije. Jako cijenim Spallettija, taktički je fenomenalan i očekujemo kvalitetnu Italiju. Puno sam naučio u Italiji, pogotovo o disciplini i taktici. Svi su mi treneri tamo pomogli za daljnju karijeru. Došao sam u Italiju vrlo mlad i Italija mi je mnogo pomogla da se razvijem i poboljšam, pogotovo u obrambenim zadacima, rekao je Mateo Kovačić.

- Znamo koji nam je cilj i moramo biti pravi, kao što smo puno puta bili kad je bilo najpotrebnije. Osjećamo se dobro, ali nismo pokazali svoje pravo lice, a nogomet nam pruža novu priliku za to. Svatko ima pravo razmišljati što želi, a nama je ponos i čast igrati za Hrvatsku, ističe Kovačić.

Troku Modrić - Kovačić - Brozović ne djeluje na očekivanoj razini:

- Ne osjećamo pritisak, nas trojica smo dobri i van terena, puno pričamo. Znamo što nije bilo dobro, nismo bili mirni i kompaktni kao inače, i tada naša igra pati. Nije to bilo na razini na kojoj možemo biti, sada protiv Italije moramo bolje. Često smo igrali zajedno i moramo pokazati da možemo bolje. Ne razmišljamo o tome je li Luki ovo zadnje veliko natjecanje, ponosni smo što je s nama i što nas vodi te da ćemo pokazati što možemo. Neka nas povede i sutra, samo smo fokusirani na Italiju, ništa drugo. Ne razmišljamo da je ovo kraj generacije, samo želimo što dulje ostati na turniru, da odigramo u ponedjeljak kao što znamo, poručio je Kovačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.