Josip Radošević ima najslabiji ugovor u Hajduku, Hrvoje Maleš htio ga je potjerati

Srijeda, 12. rujna 2012. 16:09 Napisao/la  Ivan Jelić

Radošević ima najslabiji ugovor od svih igrača u Hajduku, mjesečno zaradi 10.000 kuna bruto. Kada kao samostalni obrtnik izvrši sve obveze prema državi ostane mu cca. 7,500 kuna.

Da život piše romane najbolje se može pokazati na primjeru Josipa Radoševiću  koji je u Bruxellesu debitirao u dresu hrvatske reprezentacije u kvalifikacijskom srazu s Belgijom. Mladi hajdukovac zadobio je povjerenje izbornika Igora Štimca što je za mnoge bilo iznenađenje, no svojom igrom dok je bio na travnjaku (zamijenio ga je Vukojević u 78. minuti) opravdao je ukazano povjerenje te bio među ponajboljim igračima.

Radošević je debijem protiv Belgije ušao u povijest kao najmlađi igrač, koji je zaigrao za hrvatsku reprezentaciju. Na dan odigravanja susreta imao je 18 godina,  pet mjeseci i  osam dana (rođen je 3. travnja 1994. godine).

 

Sa šest godina započeo je trenirati u Primorcu iz Stobreča, da bi godinu dana poslije prošao na testiranju u Hajduku. Od tada je član bijelih,  nastupao je za sve uzrasne selekcije. Bio je kapetan kadeta i juniora. Prošla godina bila je presudna za njegovu karijeru.

Radošević nije želio potpisati ponuđeni stipendijski ugovor. Tadašnji predsjednik Hrvoje Maleš suspendirao je Radoševića, nije mu dozvolio da igra za juniore.  Nakon kraćeg natezanja prihvatio ponuđeni stipendijski ugovor. Njegovu neospornu igračku kvalitetu prepoznao je tadašnji trener Krasimir Balakov, koji mu je ukazao povjerenje u prvenstvenom srazu s Zagrebom u četvrtfinalu Kupa na Poljudu (23. studenog 2011.), kada je debitirao za Hajduk sa 17 i pol godina.

 

 Poslije završetka jesenskog dijela Maleš je ponudio profesionalni ugovor koji je Radošević odbio potpisati zbog čega nije otišao s momčadi  na zimske pripreme. Štoviše,  bivši predsjednik Maleš želio ga je potjerati iz kluba. Dok su njegovi suigrači odrađivali zimske pripreme na Poljudu i Antalyji, Radošević je s "kažnjeničkom bojnom" u kojoj su pored njega još bili Vejić, Tomasov, M. Buljat i Jozinović trčao po Marjanu. Kada je Balakov napustio Hajduk, a čelnici kluba za novog trenera izabrali Mišu Krstičevića, novi trener inzistirao je da Maleš  pronađe zajednički jezik sa "Zujom"  (što mu je nadimak, op.a), što se i dogodilo. Radošević je potpisao četverogodišnji ugovor s bijelima.

 

Od kako je postao član bijelih  svakodnevno je iz Dugopolja, gdje je tada živio s obitelji, dolazio na trening i to lokalnim autobusom. Otac Božo je invalid Domovinskog rata, majka Milka je učiteljica nižih razreda  u osnovnoj školi u Dugopolju. Josip ima tri  brata od kojih je Antonio također prošao sve uzrasne kategorije Hajduka, ali nije ostao na Poljudu. Sada igra u drugoligašu Dugopolju.

Josip  Radošević ima najslabiji ugovor od svih igrača u Hajduku, mjesečno zaradi 10.000 kuna bruto. Kada kao samostalni obrtnik izvrši sve obveze prema državi ostane mu cca. 7,500 kuna. Ispada da igra za tisuću eura mjesečno! Odigrao je za prvu momčad bijelih 11 prvenstvenih utakmice, nije se niti jednom upisao u listu strijelaca.

Mladi Radošević kao i cijela njegova obitelj veliki su vjernici, Josip stalno ponavlja:

- Sve što sam do sada uradio u nogometu, zahvaljujem Bogu!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.