Kvalifikacije za SP: Belgija bod(ove) može izgubiti jedino protiv Hrvatske u Zagrebu

Četvrtak, 28. ožujka 2013. 08:51 Napisao/la  I. V.

U ovom trenutku Hrvatska i Belgija imaju podjednake izglede za izravni plasman, jedina hrvatska prednost je što 11. listopada protiv Belgije igra kao domaćin

Nakon 6. kola Hrvatska i Belgija sa po 16 bodova očekivano su se osamile na vrhu Skupine A i međusobno će odlučiti koja će reprezentacija otići u Brazil kao pobjednik skupine. Drugoplasirane reprezentacije u 9 skupina eurozone međusobno razigravaju za preostala četiri mjesta u završnici SP-a u Brazilu.

U ovom kvalifikacijskom ciklusu najbolja drugoplasirana reprezentacija nema mogućnost izravnog plasmana, pravilo se promijenilo. Na kraju kvalifikacija otpada najslabija drugoplasirana reprezentacija, osam reprezentacija ulaze u ždrijeb koji će odrediti parove dodatnih kvalifikacija.

U ovom trenutku Hrvatska i Belgija imaju podjednake izglede za izravni plasman, jedina hrvatska prednost je što 11. listopada protiv Belgije igra kao domaćin. Preostala su četiri kola: 7. lipnja igraju Hrvatska - Škotska, Belgija - Srbija, 6. rujna igraju Srbija - Hrvatska, Škotska - Belgija, 11. listopada međusobno igraju Hrvatska - Belgija i 15. listopada igraju Škotska - Hrvatska i Belgija - Wales. Objektivno, Belgija bod(ove) može izgubiti u utakmici protiv Hrvatske, koja mora igrati protiv rasterećene Srbije u Beogradu.

U slučaju istog broja bodova odlučuje gol-razlika, nakon 6. kola Belgija vodi na ljestvici s gol-razlikom +10 ispred Hrvatske s +8. Prema svemu sudeći, Hrvatska do kraja kvalifikacija ne smije izgubiti ni bod s obzirom na snagu Belgije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.