MATEO KOVAČIĆ DEBITIRAO

Na dan utakmice sam saznao da ću igrati

Subota, 23. ožujka 2013. 11:42 Napisao  Luka Variola

Za prvi put bilo je sasvim dobro. Ola i Mandžo su napravili veliki posao prema naprijed, kaže Kovačić

Hrvatski nogometaši znali su proslaviti veliku pobjedu nad Srbijom. Dio atmosfere dao se naslutiti već u autobusu, koji je hrvatske reprezentativce s maksimirskog stadiona odveo prema hotelu u kojem su bili smješteni. Dok su se palili motori iz autobusa se već čula pjesma, ali to nije smelo mladog Matea Kovačića, koji je marljivo davao izjave nakon debija za Hrvatsku.

- Na dan utakmice saznao sam da ću biti u momčadi. Iznenadio sam se naravno, nisam očekivao. Za prvi put bilo je sasvim dobro. Odigrali smo odličnu utakmicu, napravili ono što smo željeli, sad će nam biti puno lakše, objasnila je mlada nada Intera.

Hrvatska je unatoč očitoj razlici u kvaliteti važnu pobjedu "iščupala" teže od očekivanog. Mlada srpska reprezentacija odbila se predati nakon dva gola u prvome poluvremenu.

- Utakmica je bila teška. Mislim da smo pokazali srce za Hrvatsku. Ola i Mandžo su napravili veliki posao prema naprijed, jako su stiskali njihovu obranu. Trebalo je i puno sreće, a mi smo je imali.

Slijedi Wales. Još jedna stepenica na putu prema brazilskim plažama...

- Treba prvo proslaviti pobjedu protiv Srbije, pa onda razmišljati o Walesu. Balea će trebati posebno paziti. No, ne može ni on sam, zaključio je Kovačić.

Među posljednjima je u autobus ušao strijelac prvog pogotka Marijo Mandžukić, koji se uspred stadiona šetao u kratkim rukavima, iako se temperatura opasno približavala nuli.

- Drago mi je da sam postigao  pogodak, međutim treba pohvaliti cijelu momčad, svi su dali svoj maksimalan doprinos. Vjerujem da se ova pobjeda slavi diljem Hrvatske, zaključio je topnik Bayerna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.