Joško Gvardiol postaje najskuplji hrvatski nogometaš svih vremena

Utorak, 30. kolovoza 2022. 20:15 Napisao/la  SC

Chelsea želi kupiti najdarovitijega mladoga braniča u europskom nogometu bez obzira što je ovog ljeta doveo Kalidoua Koulibalyja iz Napolija

Joško Gvardiol (RB Leipzig)
Joško Gvardiol (RB Leipzig)

Joško Gvardiol uskoro postaje najskuplji hrvatski nogometaš svih vremena!

Prema pisanju engleskih medija, Chelsea je tijekom cijeloga ljeta pregovarao s RB Leipzigom, pred kraj prijelaznog roka aktivirao je novu ponudu,  ovog puta londonski velikan nudi čak 90 mil. eura.

Vijest ima logike zbog dvaju razloga.

Prvi, dolaskom novog vlasnika Todda Boehlyja na Stamford Bridgeu ne samo da se nastavilo trošiti kao u vrijeme Romana Abramoviča, nego bi novi vlasnik Chelsea ove sezone mogao postaviti rekord u troškovima tijekom jednog prijelaznog roka.

Abramovič je u jednom prijelaznom roku najviše potrošio oko 330 mil. eura, Boehly je do sada potrošio oko 280 mil. eura, a namjerava dovesti još Pierre-Emericka Aubameyanga (Barcelona), Anthonyja Gordona (Everton), Joška Gvadiola (RB Leipzig)...

Drugi razlog je činjenica da je Gvardiol najdarovitiji mladi branič u europskom nogometu, struka je procijenila da hrvatskog braniča treba dovesti bez obzira što je Chelsea ovog ljeta doveo Kalidoua Koulibalyja iz Napolija.

Sve bi trebalo biti riješeno u sljedećih nekoliko dana, RB Leipzig platio je Dinamu oko 20 mil. eura za hrvatskog reprezentativca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.