Izbornik Čačić najavio Darija Srnu od prve minute protiv Češke, ali nije htio otkriti ostatak momčadi

Četvrtak, 16. lipnja 2016. 17:54 Napisao/la  SC

Česima je momčad najveća kvaliteta, a Tomas Rosicky je jako bitan, preko njega izlaze u završnicu i trebamo razmišljati o njemu posebno, rekao je Ante Čačić

Izbornik Ante Čačić i kapetan Darijo Srna izašli su pred novinare posljednji put uoči utakmice Hrvatske s Češkom. Hrvatski izbornik nije želio službeno potvrditi, ali je jasno dao do znanja kako će kapetan i momčad koja je igrala protiv Turske biti u boljoj poziciji uoči konačne odluke.

- Dobro sam upoznat s Češkom, a dobro se sjećam i izbornika Pavela Vrbe. Vodio je Victoriju Plzen, a ja Maribor u kvalifikacijama za Ligu prvaka, igrali smo u doigravanju. Imam veliki respekt prema kolegi, no sad smo u drugačijoj situaciji. Ovaj put ja imam mnogo kvalitetniju momčad. Česima je momčad najveća kvaliteta, a Tomas Rosicky je jako bitan, preko njega izlaze u završnicu i trebamo razmišljati o njemu posebno, rekao je Ante Čačić dodajući kako će kapetan Srna voditi momčad protiv Češke dok će ostatak momčadi biti poznat sutra u 18 sati.  

Izbornik priželjkuje pobjedu, ali ni bodom ne bio bio nezadovoljan.

- Priželjkujem da uđemo s gardom kao protiv Turske, da svi igrači budu unutra i nadam se da će to semafor valorizirati na kraju utakmice. I bod bi načelno bio zadovoljavajući, ali Hrvatska protiv svake momčadi mora igrati na pobjedu, dodao je Čačić.

Kapetan Darijo Srna vratio se u kamp reprezentacije nakon obiteljske tragedije i nastavio normalno treninrati. Izbornik je vidio dovoljno na treningu i nije dvojio hoće li ga na teren poslati od prve minute.

- Očeva smrt je bio jako težak trenutak za mene i moju obitelj. Najprije bih se želio zahvaliti od srca svim ljudima koji su bili uz mene, osobito mojim suigračima, čelnicima saveza i suigračima. Spreman sam! Svi znaju da je posljednja želja mog oca bila da završim Euro. Sve što je imao uložio je u mene i bez njega ne bih ni bio ovdje. Česi su ekipa koja ima svog Luku Modrića, a to je Tomas Rosicky, na njega treba dobro pripaziti. Defenzivno su jako dobri, kontranapad protiv Španjolske izgledao je dobro, dobro su zatvarali, vrlo su homogena ekipa s dva dobra krila i visokim napadačem. No, Česima trebaju bodovi, nadam se da će biti otvoreniji, a mi to moramo iskoristiti, rekao je Srna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.