Ivan Rakitić: Turan je fantastična osoba, ponekad me podsjeća na Prosinečkog

Petak, 10. lipnja 2016. 20:16 Napisao/la  SC

Vida i ja igrački se dobro razumijemo, zajedno smo prošli kvalifikacije i sve je dobro funkcioniralo osim u Norveškoj, gdje je podbacila cijela momčad, kaže Ćorluka

Ivan Rakitić ovako je najavio utakmicu protiv Turske, koja se igra 12. lipnja:

- Već smo nekoliko godina zajedno, a mi smo prvi koji želimo napokon nešto napraviti. Modrić je dobro rekao neki dan kako je došlo vrijeme da napravimo nešto veliko s reprezentacijom, makar znamo da će ovo po kvaliteti biti najjače EP u zadnje vrijeme. Ipak, vjerujemo u sebe, znamo da možemo i mislim da možemo vjerovati u hrvatsku reprezentaciju. Složila se prava generacija, kombinacija iskusnijih i mlađih igrača, igramo u velikim klubovima, iza nas je pozitivna sezona i sad se moramo skupiti i odigrati najbolje. Izbornik ima svoje ideje, zna što želi i koja su prava rješenja, a na nama je da ispunimo njegove zahtjeve. Naporno treniramo i dobro radimo kako bismo u nedjelju bili pravi. Tada se moramo dokazati na terenu. Protiv San Marina bili smo od početka do kraja na 100 posto, ni minute nismo popuštali. Ne sjećam se kada smo pružili tako ozbiljnu partiju u svih 90 minuta i sigurno je da idemo pravim putem. Neće nedostajati zalaganja i vjere, ostavit ćemo dušu na terenu kako bismo učinili naše ljude ponosnima, kaže Rakitić.

Rakitić u Barceloni igra zajedno s Ardom Turanom, najboljim turskim igračima.

- Turan je fantastična osoba, pravi karakter za momčad, uvijek nasmijan. Kao igrač je odličan, ima brojne kvalitete, posebno s loptom. Ponekad me podsjeća na Prosinečkog i moramo se dobro pripremiti za njega, opasan je. Moramo mu biti blizu. Razgovarao sam i s njime i sa španjolskim igračima u Barceloni kako bi bilo najbolje da svi zajedno prođemo skupinu, a svi ćemo se boriti za svoje države, govori Rakitić.

Vedran Ćorluka širi optimizam:

- Predosjećaj je dobar, prije svake se utakmice igrač nada najboljem, a pozitivne nervoze još nema. To će se pojaviti kada dođemo u Pariz i osjetimo teren. Onaj loš osjećaj zbog Turske iz 2008. godine ne može nadoknaditi nikakva buduća utakmica, osim ako ne osvojimo EP, ali ne razmišljamo o dalekoj prošlosti. Što se nas tiče, to je završena priča, mi smo koncentrirani na novu utakmicu. Mislim da se odlično slažemo, opušteni smo, a svi igrači moraju živjeti za isti cilj. Čak i oni koji ne igraju imaju svoju ulogu i moraju se podrediti momčadi. Nema pojedinačnih interesa i nadam se da će baš ta dobra atmosfera biti temelj za sve utakmice. Izbornik je blizak s igračima, želi čuti naše mišljenje, a posebno je bitno da su treninzi zanimljivi, intenzivni i nogometni. Mislim da je stručni stožer pogodio, a konačne će odgovore dati utakmica, kaže Ćorluka koji ovako vidi igru u obrani:

- Vida i ja igrački se dobro razumijemo, zajedno smo prošli kvalifikacije i sve je dobro funkcioniralo osim u Norveškoj, gdje je podbacila cijela momčad. Vida je malo brži i agresivniji, ja sam možda malo tehnički bolji i čitam igru, dakle nadopunjujemo se. Pričali smo dosta o turskoj snazi iz prekida, no igrat ćemo slobodno. Ako se dogodi prekršaj, znat ćemo se postaviti i odgovoriti na njihove prijetnje, zaključuje Ćorluka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.