Ivan Rakitić: Švicarska ima puno igrača balkanskog porijekla, ali su svi odrasli u švicarskom nogometu

Utorak, 04. ožujka 2014. 20:32 Napisao/la  SC

Za mene ovo i jest i nije posebna utakmica, kaže Rakitić

Ivan Rakitić protiv Švicarske igra utakmicu osobnog naboja. Rakitić je rođen u Švicarskoj, igrao je za sve mlade švicarske selekcije prije nego što je odabrao Hrvatsku.

- Drago mi je da sam se vratio na nogometnu scenu u Švicarskoj. Za mene ovo i jest i nije posebna utakmica, s obzirom da u svaku utakmicu ulazim motiviran i sa željom za pobjedom, tako da to neće ništa promijeniti u pripremi, ali ovoga ću puta vidjeti jako puno prijatelja i bivših suigrača u švicarskoj reprezentaciji, kaže Rakitić.

Prema FIFA-ljestvici nema sumnje da Hrvatska igra protiv bolje reprezentacije, Švicarska je šesta na svijetu:

- Vidjet ćemo kakav je odnos snaga, makar se radi o prijateljskoj utakmici, koja nije ista kao i kvalifikacijska. Važna je i za Švicarsku i za Hrvatsku kao priprema za SP. Švicarska ima jako kvalitetnu reprezentaciju, teško je izdvajati pojedince. Bit će to vrlo teška utakmica, Švicarska nije slučajno prošla kvalifikacije. Švicarska ima puno igrača balkanskog porijekla, ali su svi odrasli u švicarskom nogometu, radili pod švicarskim trenerima, u švicarskom mentalitetu, što je nešto sasvim drugo. Hitzfeld je bio u njemačkom nogometu i oni teže disciplini, radu i to im je jedna od najvećih kvaliteta, smatra Rakitić.

.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.