EP Hrvatska u drugoj utakmici zaredom nije uspjela sačuvati pozitivan rezultat

Ponedjeljak, 24. lipnja 2024. 23:06 Napisao/la  SC

Sudački kriterij počeo se očigledno mijenjati, Nizozemac Makkelie intezitet u duel-igri mjerio je prema talijanskim kriterijima

EP Hrvatska u drugoj utakmici zaredom nije uspjela sačuvati pozitivan rezultat

U 98. minuti talijanska momčad okomito je izašla na visoko postavljenu hrvatsku obranu, stoper Calafiori donio je loptu do zadnje trećine i odigrao ulijevo prema Zaccagniju, koji je precizno odmjerenim udarcem efektno pogodio suprotni kut nemoćnog Livakovića - 1:1.

Italija je pogotkom u zadnjoj minuti izjednačila rezultat i zauzela drugo mjesto u skupini iza Španjolske, Hrvatska je ostala na dva boda.

U 5. minuti Sučić je snažno udario po lopti s 27 metara, Donnarumma je morao visoko poletjeti da bi odbio loptu.

Ispalo je na kraju prvoga dijela da je to bila jedina izravna hrvatska prijetnja.

U 27. minuti Barella je precizno ubacio zdesna, Bastoni je ostao sam ispred Livakovića, koji je bravurozno skrenuo loptu nakon udarca glavom talijanskog stopera, obranio je Livaković tzv. zicer kao što Nijemci zovu stopostotne prilike.

U 20. minuti Retegui u pokušaju glavom sa 6 metara nije dobro zahvatio loptu koja se od Gvardiola odbila van igrališta, jop su dvaput ozbiljno Talijani ušli u završnicu (Retegui 23, Pellegrini 35).

Budimirov ulazak nakon odmora odmah je promijenio igru u napadu, koja dobila nužnu okomitost.

Početni pritisak hrvatske reprezentacije do tada stabilna talijanska obrana nije izdržala.

U 52. minuti lopta je pogodila Frattesija u ruku nakon Kramarićeva udarca, VAR soba potvrdila je kazneni udarac.

U 54. minuti Donnarumma je obranio Modrićev udarac s bijele točke, što nije šokiralo hrvatsku momčad.

U 55. minuti Sučić je ubacio okomito, Budimir je skrenuo loptu ispred Donnarumme, koji je opet vrhunski reagirao, odbio je loptu na koju je natrčao Modrić, koji je s ruba peterca u padu zakucao loptu u mrežu - 1:0.

Luciano Spalletti odmah je reagirao, promijenio je talijanski izbornik način igre ulaskom Chiese, talijanska reprezentacija maksimalno se raširila po bokovima i potpuno preuzela inicijativu.

U tom razdoblju Bastoni (61) je udarcem glavom loptu poslao preko vratiju nakon ubačaja iz kuta.

U 70. minuti Zlatko Dalić opet je izvadio iz igre jedinog potentnog igrača u sredini (Kovačić), dvije promjene nisu promijenile odnose snaga, hrvatska reprezntacija ostala je zbijena u zadnjoj trećini.

Sudački kriterij počeo se očigledno mijenjati, Nizozemac Makkelie intezitet u duel-igri mjerio je prema talijanskim kriterijima.

Spalletti je novim izmjenama više razbio ritam igre nego što je pojačao intezitet napada, zadnjih petnaestak minuta lakše se hrvatska obrana nosila s talijanskim pokušajima proboja po bokovima.

Livaković više ni jednom do kraja utakmice nije trebao intervenirati, jedino je Scamacca (87) donekle zaprijetio nakon Chiesina ubačaja zdesna.

Nekoliko je puta hrvatska reprezentacija uspjela kroz posjed lopte potrošiti vrijeme, ništa nije u završnici slutilo da će Hrvatska zadnju utakmicu odigrati u Leipzigu, a onda su Talijani kaznili visoki izlazak zadnje linije hrvatske obrane.

Španjolska je pobijedia Albaniju u sastavu koji je izvjesno igrao prvi u zadnji put zaedno, Luis de la Fuente počeo je utakimicu sa svih jedanaest igrača novih igrača u odnosu na utakmice protiv Hrvatske i Italije.

HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Pongračić, Šutalo, Gvardiol, Modrić (80 Majer), Brozović, Kovačić (70 Ivanušec), Sučić (70 Perišić), Mario Pašalić (46 Budimir), Kramarić

ITALIJA: Donnarumma, Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian (81 Fagioli), Barella, Jorginho (81 Zaccagni), Raspadori (75 Scamacca), Pellegrini (46 Frattesi), Dimarco (57 Chiesa), Retegui

Utakmice 3. kola: Hrvatska - Italija 1:1 (Modrić 55/Zaccagni 90+8), Albanija - Španjolska 0:1 (Torres 13)

Ljestvice i rezultate možete vidjeti   OVDJE


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.