Irska najteži protivnik

Petak, 02. prosinca 2011. 21:28 Napisao  I. V.

Talijanska reprezentacija od SP-a 2006. godine traži izgubljeni identitet

Giovanni Trapattoni
Giovanni Trapattoni

Blic promišljanja raspleta u skupini uvijek nudi nekoliko kondicionalnih rečenica (kada bi, ako bi...) dok se uspoređuje kvaliteta! Ako odlučuje kvaliteta, sve  je jasno: Španjolska je stepenicu iznad, a Irska stepenicu ispod Italije i Hvatske! Kada bi Španjolska ispala nakon razigravanja u skupini s Italijom, Hrvatskom i Irskom bilo bi to isto kao da Barcelona ispadne iz Premiere! Irska teško može proći, ali lako može pokvariti planove Italiji ili Hrvatskoj.

Nakon što su Talijani postali svjetski prvaci 2006. godine, izgubili su generaciju karizmatičnih igrača i identitet trostrukoga svjetskog prvaka. Među nogometnim velesilama Italija danas ima najmanje siline, pad kvalitete klupskog nogometa neumitno se odražava na reprezentaciju. Premda današnja talijanska reprezentacija nema karizmatičnog igrača i izbornika,  sigurno ima dovoljno kvalitete da ostvari plasman u drugi krug natjecanja. Najveći forte talijanske reprezentacije je pozicija autsajdera u odnosu na europske lidere Španjolsku, Njemačku i Nizozemsku, poznato je da Italija igra najbolje kada nije favorit. Otprilike u istoj poziciji prema Španjolskoj i Italiji nalazi se Hrvatska, koja breme favorita nosi u prvoj utakmici protiv Irske. Ako Hrvatska pobjedi Irsku ostvarila je realne šanse za prolaz u skupini! Na velikim natjecanjima rasterećena Hrvatska u pravilu je najbolje igrala protiv velikih favorita poput Španjolske. U drugoj utakmici Italija je favorit  zbog tradicije, kada se uspoređuje kvaliteta Hrvatska nema razloga za uzmak. Smak svijeta dogodit će se jedino u slučaju poraza od Irske!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.