PRIJATELJSKA UTAKMICA

Ronaldo presudio, Halilović najmlađi debitant

Ponedjeljak, 10. lipnja 2013. 21:24 Napisao/la  L.K.

Prijateljska utakmica: Hrvatska - Portugal 0:1. Jedini pogodak postigao Cristiano Ronaldo u 36. minuti

PRIJATELJSKA UTAKMICA

HRVATSKA – PORTUGAL 0:1

Gledatelja: 10.000

Strijelac: 0:1 Cristiano Ronaldo (36)

Žuti kartoni: Vukojević, Ćorluka (Hrvatska)

HRVATSKA: Subašić; Srna, Ćorluka (87' Bubnić), Vida, Strinić (50' Halilović); Milić, Rakitić (59' Ademi), Modrić, Iličević (72' Perišić), Vukojević (66' Kovačić); Olić (66' Kalinić)

PORTUGAL: Eduardo; Silvio, Ricardo Costa, Bruno Alves (46' Sereno), Fabio Coentrao (61' R. Micael ); Custodio, Ruben Amorim, Joao Moutinho (83' Martins); Varela, Ronaldo (46' Vierinha), Hugo Almeida (76' N. Oliveira)

Hrvatska ni u trećem pokušaju nije uspjela pobijediti reprezentaciju Portugala. Poražena je na neutralnom terenu u Ženevi 0:1. Jedini pogodak postigao je Cristiano Ronaldo u 36. minuti susreta. Alen Halilović ulaskom u nastavku susreta umjesto Strinića postao najmlađi debitant u povijesti „vatrenih“.

Hrvatski izbornik Igor Štimac dao je priliku nekim igračima koji su do sada manje igrali, a svoj debitantski nastup ubilježili su uz spomenutog Halilovića, još Milić i Bubnić.

Portugal je prvi zaprijetio u 3. Minuti. Ubačaj Varele s desne strane, robusni Almeida glavom s desetak metara puca pored gola. Hrvatska je uzvratila u 6. minuti, Rakitić je presjekao skraćenu loptu portugalske obrane, ali Olićev udarac je bio preslab da bi ozbiljnije ugrozio vratara Eduarda.

U 13. minuti pokušao je naš kapetan iz slobodnjaka, ali njegov udarac sa dvadeset i pet metara odlazi preko gola. U 18. minuti Ronaldo u akciji; dodao je na bok, pa se za trenutak vratio u sredinu, Vukojević ga nije uspio ispratiti. Portugalac prima povratnu loptu malo iza leđa, ali loše puca. U 30. minuti odlično je Modrić s loptom ušao u šesnaesterac s desne strane i servirao povratnu, ali Olić niti iz dva pokušaja nije uspio uputiti opasan šut prema Eduardu, s nekih 10-ak metara od gola.

U 36. minuti Portugal je poveo. Ronaldo je povukao akciju, pratio ga je Modrić, a ovaj je dao na desno za nadolazećeg Joaa Pereiru koji zavrće u sredinu gdje Varela šalje povratnu za Ronalda, a ovaj ispod bloka od trojice naših igrača pogađa donji lijevi kut Subašićeva gola 1-0.

Dvije minute kasnije mogli su Portugalci povećati svoju prednost da je Varelin ubačaj Ruben Amorim uspio pretvoriti u pogodak. Amorim je sam ostao na drugoj stativi i pucao preko gola. U 40. Minuti Hrvatsku je pomazila sreća. Hugo Almeida probio je lijevu stranu zavrnuo visoku loptu na desetak metara od gola gdje je u skoku najviši Cristiano Ronaldo, a njegov udarac glavom od poda pogađa gredu.

U nastavku susreta portugalski izbornik poštedio je Cristiana Ronalda koji je kapetansku vrpcu prepustio Almeidi. U 50. minuti Alen Halilović postaje najmlađi debitant u reprezentaciji Hrvatske sa nepunih 17 godina, ušavši u igru umjesto Strinića. Halilović će 18. lipnja napuniti 17 godina.

Prvu prigodu u nastavku imali su Portugalci iz prekida u 55. minuti. Subašić je krajnjim naporom u korner uspio skrenuti  Moutinhov udarac glavom. U 77. minuti Hrvatska je imala najveću prigodu za izjednačenje. Modrić je prošao po desnoj strani ubacio na drugu vratnicu a udarac Perišića otišao je preko gola. U 86. minuti odličan udarac debitanta Halilovića, koji se okuražio i malo iskosa s nekih 19 metara opalio snažno. Lopta je otišla tik uz desnu vratnicu u korner.

Do kraja susreta Hrvatska nije uspjela izjednačiti i tako u četiri dana ubilježila drugi uzastopni poraz.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.