HRVATSKA - ŠKOTSKA Škoti imaju manje šanse u Zagrebu nego Srbi u Bruxellesu

Petak, 07. lipnja 2013. 13:20 Napisao/la  SC

Skupina A, 7. kolo: Hrvatska – Škotska (20.15), Belgija – Srbija (20.45). Na najavu utakmicu protiv Škotske ne treba trošiti vrijeme, takva se utakmica jednostavno mora pobijediti

U Skupini A večeras se igraju dvije kvalifikacijske utakmice, Hrvatska – Škotska i Belgija – Srbija. Hrvatska bi pred 15.000 gledatelja u Maksimiru trebala obaviti formalnost u utakmici protiv objektivno najslabije reprezentacije u skupini. Škotska u 6 kola nikoga nije pobijedila, zadnje dvije utakmice odigrala je neodlučeno protiv Makedonije (1:1) i Srbije (0:0). Obje kao domaćin.

 

U utakmici protiv Škotske veći je hrvatski protivnik tradicija nego objektivna snaga momčadi izbornika Gordona Strachama. Naime, Hrvatska nikada nije pobijedila Škotsku: tri utakmice, tri neodlučena rezultata.

 

Što se sastava hrvatske reprezentacije tiče, izbornik Igor Štimac iskristalizirao je momčad koja ima moći i znanje. Napad predvodi udarni tandem Olić i Mandžukić, koji igra atomski nogomet. Trkački, riječ o dvojici napadača kakve ima malo koja momčad na svijetu. Štimac se logično opredijelio  za napadačku formaciju s veznim igračima sklonim završnici (Sammir, Rakitić, Perišić, Kovačić…).

 

Na najavu utakmicu protiv Škotske ne treba trošiti vrijeme. Takva se utakmica jednostavno mora pobijediti, što ne znači da će ići glatko. Bez obzira što ne igraju kažnjeni Modrić i Ćorluka, razlika u kvaliteti između Hrvatske i Škotske je takva da je za hrvatski plasman na SP 2014. važniji ishod utakmica u Bruxellesu gdje igraju Belgija i Srbija.

 

Može li Srbija iznenaditi Belgiju i otvoriti Hrvatskoj put prema Brazilu? Iako Srbija nema puno šansi u Bruxellesu ostvariti pozitivan rezultat, još uvijek ima više izgleda nego Škotska u Maksimiru.

 

HRVATSKA: Pletikosa – Srna, Schildenfeld, Šimunić, Strinić – Kovačić, Rakitić, Perišić, Sammir – Olić, Mandžukić

 

ŠKOTSKA: McGregor – Hutton, Webster, Martin, Whittaker – Morisson, Bannan, McArthur – Maloney, Snodgrass – Griffiths

 

Skupina A, 7. kolo, petak, 7. lipnja: Hrvatska – Škotska (20.15), Belgija – Srbija (20.45)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.