HRVATSKA - SAN MARINO Ante Čačić: Modrić je imao četiri slobodna dana da se oporavi

Petak, 03. lipnja 2016. 19:31 Napisao  Patrik Mršnik

Koristit ću maksimalan broj igrača, iako smo limitirani na svega šest izmjena. Utakmica će nam u svakom slučaju biti od koristi, a to je ono što želimo, govori izbornik Čačić.

Hrvatska nogometna reprezentacija prvi će puta gostovati na stadionu riječkog trening-kampa na Rujevici. Prije nje bili su tu mladi (U-19, U-21) pa i ženska A-reprezentacija, vrijeme je došlo i za "velike dečke" u njihovoj posljednjoj pripremnoj utakmice pred odlazak na Europsko prvenstvo u Francusku. Ona se igra protiv San Marina, u subotu s početkom u 20.15 sati.

Situacija u reprezentaciji dobra je, posljednji su se priključili Luka Modrić i Mateo Kovačić, osvajači europskog klupskog naslova s madridskim Realom protekle subote. Upravo je Modrićev nastup protiv San Marina onaj koji se najviše iščekuje, izborniku Čačiću važna je njegova reakcija.

- Modrić je imao četiri slobodna dana u kojima se uspio oporaviti nakon velikog fizičkog, ali i psihološkog pražnjenja. Sada je pred njim još tjedan dana da se prilagodi načinu rada u reprezentaciji, uigrat ćemo ga i maksimalno pripremiti za prvi ogled protiv Turske, kazao je Čačić.

Nije htio izbornik puno govoriti o tome tko će istrčati 12. lipnja protiv Turske u Parizu. Ima još mnogo kombinacija, jedna od zanimljivijih svakako je ona u borbi za mjesto na lijevom beku. Za tu poziciju konkuriraju Šime Vrsaljko i Ivan Strinić.

- Imamo dvije opcije, to je ono što je najvažnije. Vrsaljko je već igrao na tom mjestu u Brazilu, Strinića smo probali protiv Moldavije. O svemu ću razmisliti u vremenu koje dolazi. Svakim treningom sve sam bliže konačnoj odluci o tome tko će nastupiti protiv Turske, kaže Čačić.

Utakmica protiv San Marina ne shvaća se kao generalna proba za EURO, već joj se pristupa samo kao jednom dijelu pripremnog ciklusa koji će završiti s treningom u nedjelju poslijepodne.

- Svakog protivnika treba respektirati, utakmica na Rujevici dat će nam odgovore na mnoga pitanja. Koristit ću maksimalan broj igrača, iako smo limitirani na svega šest izmjena. Utakmica će nam u svakom slučaju biti od koristi, a to je ono što želimo, govori Čačić.

Reprezentacija je i u pohod na svjetsku broncu 1998. godine u Francusku krenula iz Rijeke. Čačić želi ponoviti taj uspjeh, štoviše i postati europskim prvakom, ali neće se zalijetati u izjavama pred početak novog velikog natjecanja za hrvatsku reprezentaciju.

- Htio bih se zahvaliti našim domaćinima u Svetom Martinu i u Rovinju na sjajnom gostoprimstvu. Reprezentacija je puna samopouzdanja, moj je cilj igrati prepoznatljiv nogomet, cilj je da budemo svoji i da maksimalno ozbiljno shvatimo svaku nadolazeću utakmicu, kaže Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.