Hrvatska reprezentacija otputovala u Švicarsku, Niko Kovač želi igrati kao u uzvratu protiv Islanda

Utorak, 04. ožujka 2014. 13:43 Napisao/la  SC

Pobjeda bi nam mnogo značila za samopouzdanje, za mir u naredna dva do tri mjeseca, rekao je izbornik Niko Kovač prije polaska u Švicarsku

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Švicarsku, gdje će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv domaćina. Utakmica se igra u St. Gallenu od 20.30 sati, protivnik je više nego respektabilan. Prema FIFA-ljestvici, Švicarska je TOP-10 reprezentacija.

- Neki igrači koji puno igraju neće igrati svih 90 minuta, malo ćemo pripaziti na njihovo zdravlje. Pobjeda bi nam mnogo značila za samopouzdanje, za mir u naredna dva do tri mjeseca. Tražimo prije svega igru kao protiv Islanda u uzvratnoj utakmici u Zagrebu, rekao je izbornik Niko Kovač prije polaska.

Kovaču će utakmica protiv Švicarske biti treća na klupi reprezentacije, njegov prethodnik Igor Štimac debitirao je porazom (2:4) od Švicarske na Poljudu u utakmici koja je razočarala navijače.

- Znamo sve o njima, gledali smo ih u kvalifikacijskim utakmicama s Islandom. Imaju Shaqirija iz Bayerna, trojicu igrača Napolija, ali cijela momčad im funkcionira onako kako izbornik Hitzfeld traži. Zato i jesu šesti na svijetu! Drmića smo gledali u mladoj reprezentaciji, izvrstan je igrač koji će napraviti veliku karijeru. Šteta što nije na našoj strani, imao bi kvalitetu i za Hrvatsku, kaže Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.