Hrvatska doživjela drugi uzastopni poraz, Wales pobjedom stekao prednost

Nedjelja, 15. listopada 2023. 22:48 Napisao/la  SC

U prvom dijelu hrvatska reprezentacija nije uputila ni jedan udarac prema vratima,  u drugom dijelu je sve krenulo nizbrdo odmah nakon primljenog pogotka

Hrvatska doživjela drugi uzastopni poraz, Wales pobjedom stekao prednost

Hrvatska je u Cardiffu doživjela drugi uzastopni poraz u kvalifikcijama čime je kompromitirala izglede za plasman na EP.

Odmah na početku drugoga dijela Wales je poveo.

U 47. minuti Wilson je lakoćom pretrčao Vidu, ušao je u kazneni prostor i lagano prebacio loptom istrčalog Livakovića, koji je opet ostao u raskoraku kao u Osijeku protiv Turske - 1:0

Zašto je igrao Vida umjesta Šutala zna samo Zlatko Dalić.

U 60. minuti James je ubacio slijeva desnom nogom na postavljenu hrvatsku obranu, Wilson je ispred Vide glavom loptu skrenuo u daljnji kut - 2:1.

Zadnjih pola sata hrvatska je momčad očekivano preuzela inicijativu, domaća se momčad vratila u zadnju trećinu gdje je discipliniranom igrom na kraju sačuvala zasluženu pobjedu.

U 75. minti Pašalić je iskazao dokazani osjećaj za pogodak, pojavio se sam na drugoj vratnici nakon ubačaja iz kuta i iz blizine loptu glabvom zakucao u mrežu - 2:1.

Nije hrvatska kroz pritisak stvorila više ni jednu izglednu priliku, Beljo (75) se pojavio sam ispred Warda, ali da je postigao pogodak VAR-soba bi ukazala na zaleđe.

U prvom dijelu hrvatska reprezentacija nije uputila ni jedan udarac prema vratima, nije bilo dubine u igri, dosadnom i bezopasnom pas-igrom u širinu na sredini igrališta hrvatska momčad barem je trošila vrijeme dok je relativno dobro stajala u središnjem bloku.

Poduzetniji i okomitiji domaćini dvaput su udarcima izvana izvukli najbolje iz Livakovića, prvo Wilson (24) iz slobodnog udarca, a onda Williams udarcem s 22 metra.

Nakon odmora Dalić je obavio tri zamjene što jasno ukazuje kako je reprezentacija igrala u prvom dijelu.

U drugom je dijelu sve krenulo nizbrdo odmah nakon primljenog pogotka.

WALES: Ward, Mepham, Rodon, Davies, Roberts, Ampadu, J. James, N. Williams, Brooks (57 D. James), Wilson (80 Bradshaw), Moore

HRVATSKA: Livaković, Juranović (46 Stanišić), Vida, Gvardiol, Barišić (59 Sosa), Modrić, Brozović, Kovačić, Majer, Musa (46 Beljo), Brekalo (46 Pašalić)

Utakmice 8. kola: Wales - Hrvatska 2:1 (Wilson 47, 60/Pašalić 75), Turska - Latvija 4:0 (Akgun 58, Tosun 83, 90+2 Akturkoglu 87)

Poredak: Turska 16, Wales 10, Hrvatska 10, Armenija 7, Latvija 3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.