Hrvatska - Portugal: Prilika da se ublaže posljedice blamaže nakon poraza od Škotske

Ponedjeljak, 10. lipnja 2013. 12:03 Napisao/la  SC

Prijateljska utakmica, Ženeva (19.30): Hrvatska - Portugal. Nakon pobjede protiv Rusije, Portugalci u utakmicu ulaze relaksirani što može biti neugodno. Štimac na raspolaganju ima samo dvojicu napadača, Olića i Kalinića

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 19.30 u Ženevi igraju prijateljsku utakmicu protiv Portugala. Na tradicionalno neutralnom terenu hrvatska momčad pokušava potisnuti traume poraza (0:1) protiv Škotske, što jamči ozbiljan pristup protiv reprezentacije koja je u Ženevu doputovala u suprotnom raspoloženju.

 

Portugal je u petak nanio prvi poraz (0:1) Rusiji u kvalifikacijama za SP, čime su Ronaldo i društvo održali realne izglede za odlazak u Brazil. Nema sumnje da Portugalci u utakmicu protiv Hrvatske ulaze relaksirani, što može biti neugodno ako ih krene.

- Bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici želimo pobjedu protiv Hrvatske, koja ima sjajnu reprezentaciju u iznenadio me je njihov poraz od Škotske. Protiv nas će sigurno pokušati popraviti dojam. Iako ćemo odmarati neke igrače, to ne znači da ćemo u utakmicu ući neozbiljno. Utakmicu ću iskoristiti kako bih što bolje upoznao neke igrače, rekao je izbornik Paulo Bento.

Drugim riječima, Portugal neće igrati u najboljem sastavu. Hoće li i koliko će Ronaldo igrati izbornik Bento vjerojatno će odlučiti u zadnji trenutak u dogovoru s najboljim napadačem današnjice.

U sastavu naše reprezentacije sigurno će biti promjena, izbornik Igor Štimac već je izostavio s popisa šestoricu igrača koji su igrali protiv Škotske. Promjene nakon šokantnih poraza poput poraza od Škotske su nužne, već i najava se u momčad vraćaju Modrić i Ćorluka utakmici protiv Portugala daje drugačiji ton.

 

Poznato je da će pred vratima stajati Šubašić, u vezni red vjerojatno se vraća defenzivni Vukojević, izgledna je mogućnost da priliku dobiju Iličević, Milić, pa čak i mladi Halilović. U napadu Štimac nema puno izbora budući da je u Ženevu doveo samo dviju klasičnih napadača,  Olića i Kalinića.

Utakmica protiv Portugala nije prilika za iskupljenje, jer ništa ne može opravdati poraz od Škotske. Utakmica protiv Portugala može samo biti prilika da hrvatska reprezentacija ublaži posljedice blamaže nakon poraza u kvalifikacijama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.