SP 2022 Hrvatska pobjedom protiv Rusije ostvarila izravni plasman

Nedjelja, 14. studenog 2021. 17:01 Napisao/la  SC

Što se tiče sadržaja, treba priznati da je Hrvatska imala sreće, ali bila bi sportska nepravda da je u Katar otišla ovakva Rusija

SP 2022 Hrvatska pobjedom protiv Rusije ostvarila izravni plasman

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Rusiju u Splitu i ostvarila plasman na SP 2022!

U 81. minuti Sosa je prejako ubacio s lijevoga boka, lopta je svih preletjela na petercu, u ravni druga vratnice dotrčao je Kudrajšov, koji je neočekivano skrenuo loptu u vlastitu mrežu - 1:0.

Nespretna reakcija ruskog braniča poslala je Hrvatsku u Katar!

Utakmica protiv Rusije ostat će u sjećanju jedino po rezultatu i fantastičnom ambijentu kojega je priredilo 30.257 gledatelja na Poljudu!

Što se tiče sadržaja, treba priznati da je Hrvatska imala sreće, ali bila bi sportska nepravda da je u Katar otišla ovakva Rusija.

Prema očekivanju Valerij Karpin se potpuno zatvorio, duplirao je bokove, stisnuo linije i zatvorio (među)prostore!

Tako je igrao cijelu utakmicu, Rusija je odustala od nogometa kada se ukrcala u zrakoplov za Hrvatsku.

Hrvatska je imala velikih problema u igri na postavljenu rusku obranu, djelomično zbog natopljenog travnjaka, ni jednom tijekom cijele utakmice kroz pas igru nije poremetila raspored u ruskoj obrani, sve se svelo na ubačaje s bokova i distance.

Triput su ubačaji mogli završiti pogocima, Kramarić (9), Pašalić (47) i Petković (61) na sličan su način nadskočili rusku obranu i praktično na isti način loptu poslali ravno u Safonova.

Od pokušaja s distance valja izdvojiti Brozovićev,  u 27. minuti s 24 metara uputio je loptu u sami lijevi kut, Safonov se iskazao u jedinoj ozbiljnoj intervenciji do odmora.

Na kraju je ruska koncentracija ipak popustila pod stalnim pritiskom.

HRVATSKA: Grbić, Juranović (76 Brekalo), Lovren, Gvardiol, Sosa, Brozović, Modrić, Pašalić (75 Livaja), Vlašić (58 Petković), Perišić, Kramarić (86 Stanišić)

RUSIJA: Safonov, Karavajev, Divejev, Džikija, Kudrajšov, Fomin (80 Glebov), Barinov, Golovin (56 Christajkov), Ionov (57 Zobnin), Bakajev (78 Mostovoj), Smolov (57 Zabolotnji)

Skupina H, 10. kolo: Hrvatska - Rusija 1:0 (Kudrajšov 81-ag), Malta – Slovačka 0:6 (Rusnak 6, 16, Duda 8, 69, 81, De Marco 72), Slovenija – Cipar 2:1 (Zajc 49, Gnezda Čerin 84/Kakoulis 89)

Poredak: Hrvatska 23, Rusija 22, Slovačka 14, Slovenija 14, Cipar 5, Malta 5 bodova.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.