Hrvatska pobijedila u Lisabonu, dobro je znati da ni Portugalci nisu nepobjedivi

Subota, 08. lipnja 2024. 20:50 Napisao/la  SC

Posebice je dobro hrvatska momčad igrala u prvom dijelu kojega je obilježila disciplinirana igra u obrambenom bloku

Hrvatska pobijedila u Lisabonu, dobro je znati da ni Portugalci nisu nepobjedivi

Hrvatska reprezentacija ostvarila je u Lisabonu prvu pobjedu protiv Portugala, dobro je znati da ni Portugalci nisu nepobjedivi nakon zadnje pripremne utakmice pred početak EP-a.

Posebice je dobro hrvatska momčad igrala u prvom dijelu kojega je obilježila disciplinirana igra u obrambenom bloku.

U 7. minuti Kovačić je iznudio kazneni udarac koji je Modrić rutinski realizirao - 0:1.

Rani pogodak omogućio je hrvatskoj reprezentaciji da tijekom prvoga poluvremena staloženo u niskom bloku pazi da Portugalci ne uđu u završnicu, te da u okomitim ulascima pokušaju zatresti portugalsku mrežu.

U prvom dijelu puno je bliže Hrvatska bila drugom nego Portugal prvom pogotku.

U 17. minuti hrvatska je momčadi izgubila loptu u svojoj trećini, brzim proigravanjem Bruno Silva ostao je sam ispred Livakovća, Gvardiol je u zadnji trenutak stigao spriječiti suigrača iz Cityja.

Bila je to jedina izgleda prilika domaćina do odmora.

Hrvatska momčad nekoliko je puta ozbiljno ušla u završnicu, nedostajalo je malo više mirnoće u završnom potezu (Majer, Budimir, Gvardiol...) da bi rezultat izgledao još povoljnije za hrvatsku momčad.

U drugom dijelu portugalski je izbornik odmah temeljito promijenio strukturu igre, Portugal ima takvu kvalitetu da igrači poput Leaa ili Diega Jote sjede na klupi.

Upravo je Diego Jota izjednačio nakon što je Semedo prošao desnom stranom i idealno odigrao suigraču u petercu - 1:1.

Bolje je igrala portugalska reprezentacija u drugom nego u prvom dijelu, nije hrvatska obrana izgledala neprobojno kao u prvom dijelu, ali je ipak osujetila sve portugalske pokušaje.

U 56. minuti Mario Pašalić s 17 metara loptu je poslao pod prečku, vratar Costa skrenuo je loptu u preču, Budimir je natrčao na odbijenu loptu i udarcem glavom odlučio pobjednika.

Imali su Portugalci nekoliko izglednih prilika, ali najbolju priliku u drugom dijelu nije iskoristio Sučić.

U 82. minuti Petković je u svojoj maniri odigrao Sučiću, koji je izašao ispred Coste, portugalski vratar nogom je mahinalno skrenuo loptu.

Cristiano Ronaldo sjedio je na klupi.

PORTUGAL: Costa, Dalot (46 Semedo), Dias, Inácio, Mendes (46 Cancelo), Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes (70 Neto), B. Silva, Ramos (46 Jota), Felix (46 Leão)

HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol, Modrić (54 Sučić), Brozović (75 Vlašić), Kovačić (75 Ivanušec), Kramarić (54 Perišić), Budimir (67 Petković), Majer (54 Mario Pašalić)

Pripremna utakmica: Portugal - Hrvatska 1:2 (Jota 48/Modrić 8-11m, Budimir 56)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.