Liga nacija: Hrvatska pobijedila Škotsku, Igor Matanović postigao prvijenac

Subota, 12. listopada 2024. 20:04 Napisao/la  SC

Škoti u sudačkoj nadoknadi iznudili Jakićev autogol, koji je VAR poništio

Andrej Kramarić
Andrej Kramarić

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Škotsku u Maksimiru, drugom pobjedom nastavila je izglednu borbu za plasman u završnicu Lige nacija.

U 32. minuti Christie je iskosa slijeva loptu iz zatvorene pozicije iz okreta poslao u mrežu, Ćaleta-Car je na kraju pod pritiskom postao strijelac autogola, Škoti su kaznili nekoliko povezanih pogrešaka hrvatskih braniča u pokrivanju igrača i prostora.

Dobro su Škoti na početku utakmice izgledali u okomitim otvaranjima, zasluženo su poveli, ali nisu se dugo veselili.

Matanović je prvijencem u 36. minuti brzo Hrvatsku vratio u utakmicu, hrvatski napadač postigao je pogodak udarcem s 14 metara nakon što je Perišić zdesna vratio loptu.

U drugom dijelu hrvatska je reprezentacija igrala bolje, kontrolirala je igru kroz posjed lopte, u 70. minuti Kramarić je glavom postigao 30. pogodak u dresu reprezentacije.

Zadnjih petnaestak minuta Škoti su ponovo podignuli ritam, nekoliko su puta opasno ušli u završnicu, u sudačkoj nadoknadi iznudili su Jakićev autogol, koji je VAR poništio zbog toga što je Adams bio u zaleđu.

HRVATSKA: Livaković, Šutalo, Ćaleta-Car, Gvardiol, Perišić (90 Jakić), Modrić, Mario Pašalić (46 P. Sučić), Sosa, L. Sučić (62 Baturina), Kramarić (71 Petković), Matanović (71 Budimir)

ŠKOTSKA: Gordon, Ralston, Souttar, Hanley, Robertson, Gilmour, McLean, Doak (77 Gauld), McTominay, Christie, Dykes (77 Adams)

Liga nacija, Liga A, Skupina 1, 3. kolo: Hrvatska - Škotska 2:1 (Matanović 36, Kramarić 70/Ćaleta-Car 32-ag)

Ljestvice i rezultate pogledajte OVDJE

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.