Hrvatska može pobijediti Italiju ako Zlatko Dalić prestane biti prijatelj i postane profesionalac

Srijeda, 19. lipnja 2024. 23:54 Napisao/la  Igor Vranić

Puno je igrača iz ove generacije zadužilo Dalića za cijeli život, ali moderni sport je nemilosrdno pravičan

Hrvatska može pobijediti Italiju ako Zlatko Dalić prestane biti prijatelj i postane profesionalac

Nakon što je Hrvatska odigrala neodlučeno s Albanijom (2:2), Zlatko Dalić je između ostalog rekao:

- Nije lako, bila je jako teška utakmica, dva različita poluvremena. U drugom dijelu dali sve od sebe da povedemo i na kraju primimo gol u završnici. Ali još smo u igri i sve je u našim rukama, drugo poluvrijeme ohrabruje, prvo je bilo jako loše. Protivnik nam rano zabije, a mi ništa ne uspijevamo prema naprijed. No, pobjeda protiv Italije vodi nas dalje. Htjeli smo preko bokova više proboja sa svježim Perišićem i Juranovićem. Prvo poluvrijeme smo sporo okretali stranu. Ideja je bila imati bolji proboj, kao i da s Petkom imamo više izbora u napadu. Prvo poluvrijeme je bilo sporo i tromo, protivnik stoji iza lopte i ne možeš ga probiti. Kada smo stavili brže igrače, to je bilo rješenje. Ne možemo reći da netko nije htio, ali protivnik ti zabije u startu i zatvori se. Nismo imali loš pristup, nije jednostavno išlo, presporo i pretromo je bilo. Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, pokidali smo se da se vratimo i onda smo primili gol. Bespotrebno smo se povlačili na kraju!

Nakon što je Hrvatska izgubila od Španjolske (0:3), Zlatko Dalić je između ostalog rekao:

- Loše smo krenuli u utakmicu, bili smo predaleko od igrača, bili premalo agresivni. Nakon toga smo uspostavili posjed i igru, ali dobili smo pogodak i sva tri gola smo zapravo primili na jeftin način, svaki šut je završio u golu. Predaleko smo stajali od igrača i to je bilo loše!

Naravno da su utakmice protiv Španjolske i Albanije bile potpuno drugačije, obje su utakmice iskazale iste slabosti.

Hrvatska reprezentacija u prvim dvjema utakmicama igrala je najslabiji i najsporiji nogomet otkada se natječe na velikim natjecanjima, počevši od EP-a 1996. godine, kada su reprezentacije poput albanske mogle samo igrati kvalifikacije.

Pravo je čudo da Hrvatska s takvim intezitetom igre nakon dvije utakmice još uvijek ima šanse ostvariti plasman u drugi krug natjecanja ako pobjedi Italiju.

Zašto Hrvatska na ovom Europskom prvenstvu izgleda tako slabo i sporo nije teško zaključiti, senatori su izgubili moć zbog različitih razloga (Modrić, Brozović, Perišić...), ostali igrači koje Zlatko Dalić forsira (Kramarić, Majer, Petković...) prirodno ne mogu igrati toliko moćni nogomet da mogu kompenzirati slabosti senatora.

Puno je igrača iz ove generacije zadužilo Dalića za cijeli život, ali moderni sport je nemilosrdno pravičan, nema kompromisa između možeš ili ne možeš!

Hrvatska može pobijediti Italiju jedino ako Zlatko Dalić prestane biti prijatelj i postane profesionalac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.