FIFA raspravlja o Mandžukiću i Šimuniću, odluku objavljuje idućih danima

Četvrtak, 12. prosinca 2013. 14:51 Napisao/la  SC

Raspravljamo o dvojici vaših reprezentativaca, no javnost će ipak odluku doznati u narednim danima. Najprije će o riješenju biti obavješteni Hrvatski nogometni savez i igrači osobno, poručuju iz FIFA-e za Index.hr.

Iako krovna nogometna organizacija (FIFA) u Zurichu raspravlja oko kazni za dvojicu hrvatskih reprezentativaca, Marija Mandžukića i Josipa Šimunića nakon utakmice dodatnih kvalifikacija s Islandom, njihova odluka neće biti priopćena danas. 

- Raspravljamo o dvojici vaših reprezentativaca, no javnost će ipak odluku doznati u narednim danima. Najprije će o riješenju biti obavješteni Hrvatski nogometni savez i igrači osobno. Takva e procedura, pojasnili su iz FIFA-inog ureda za odnose s javnošću portalu Index.hr. 

Vrlo bi se lako moglo dogoditi da se Josip Šimunić nakon povika Za dom spremni! nakon utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Islanda oprosti od reprezentacije. Mogao bi stoper Dinama i jedan od najdugovječnijih reprezentativaca nakon 105 nastupa u kockastom dresu dobiti do šest utakmica kazne. Nešto bi blaža FIFA mogla biti u slučaju Marija Mandžukića koji je radit brutalnog starta na islandskom igraču u zagrebačkom uzvratu dobio crveni karton. Mandžu očekuje minimalno jedna utakmica kazne. 

Josip Šimunić već je kažnjen s 25 tisuća kuna od strane Državnog odvjetništa RH, a Hrvatski nogometni savez ga zbog čina protiv Islanda neće kazniti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.