EP U-17: Hrvatski nogometaši u skupini s Rusijom, Ukrajinom i Italijom

Četvrtak, 04. travnja 2013. 17:18 Napisao/la  SC, I. J.

Utakmice u skupini Hrvatska će igrati 5., 8. i 11. svibnja, a prvenstvo će otvoriti protiv Italije

Hrvatska reprezentacija U-17 u kojoj igraju neki od najvećih talenata našeg nogometa (Bašić, Halilović, Roguljić...) saznala je protivnike na Europskom prvenstvu što će se u svibnju održati u Slovačkoj. Hrvatska je u skupini B, zajedno s Rusijom, Ukrajinom i Italijom, a svoje će utakmice igrati u Nitri i Zlatim Moravcama. U skupini A (Žilina, Dubnica) izvučene su reprezentacije Slovačke, Austrije, Švedske i Švicarske. U polufinale će se plasirati po dvije momčadi iz svake skupine.

Prvi dojam je da je Hrvatska upala u težu skupinu. Ukrajina je prošla na završni turnir tako što je u elitnom kolu izbacila Njemačku. Rusi su u skupini bili ispred Engleske i Portugala. S obzirom da su naši eliminirali Francusku i Španjolsku, može se reći da su u skupini B "ubojice velikih". Hoće li Italija, koja ima veliku tradiciju uspjeha u mlađim uzrastima, biti sljedeća žrtva? Utakmice u skupini Hrvatska će igrati 5., 8. i 11. svibnja. Otvaranje će imati protiv Talijana i bit će to odmah vatreno krštenje.

Osim prolaska u polufinale, važno je izbjeći posljednje mjesto u skupini jer prvih šest reprezentacija s ovog turnira plasirat će se na sljedeće Svjetsko prvenstvo. Europsko prvenstvo počinje 5. svibnja, polufinale je na rasporedu 14. svibnja, a finale se igra 17. svibnja.

- Naša skupina je puno teža nego druga u kojoj su uz domaćina Slovačku, Austrija Švicarska i Švedska. Međutim, izgleda da nam je suđeno da težim putem dođemo do cilja. U prvoj rundi natjecanja imali smo jednu od jačih skupina, protivnici su nam bili Turska, Izrael i Kazahstan. Zatim smo u elitnoj rundi bili „skupini smrti" s Francuskom, Španjolskom i Belgijom, a samo je prvoplasirana momčad išla dalje. Uspjeli smo biti najbolji. Vjerujem da ćemo u Slovačkoj ostvariti svoj cilj, prvi je plasman na Svjetsko prvenstveno, a drugi plasman u polufinale Europskog prvenstva, rekao je izbornik Ivan Gudelj.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.