Dani Carvajal: Kandidati smo za osvajanje Europskog prvenstva, to kažem otvoreno!

Srijeda, 12. lipnja 2024. 10:10 Napisao/la  SC

Nadam se da Luka neće igrati svoju utakmicu u subotu. To je poseban okršaj, suočiti se s njim na Euru, kaže branič Real Madrida

Carvajal i Modrić
Carvajal i Modrić

Dani Carvajal u subotu će igrati protiv klupskog suigrača:

- Što da kažem o Luki! Jedan je od najboljih na svijetu. Zlatna lopta, naglasio je branič Real Madrida.

- Nadam se da neće igrati svoju utakmicu u subotu. To je poseban okršaj, suočiti se s njim na Euru!

Španjolski mediji ističu da su odnosi igrača Real Madrida i Barcelone u reprezentaciji vrlo komplicirani:

- Daleko od toga! Ovdje smo svi zajedno, uz dobre vibracije. Svatko u svom klubu brani svoje boje dresa, što je normalno. Ovdje svi nosimo španjolske dresove i to je ono što je bitno. Nema loših vibracija ili tako nešto, ističe Carvajal.

Ispred Carvajala vjerojatno će igrati Lamine, 16-godišnji napadač Barcelone:

- Razgovarali smo o tome neki dan, rekao sam mu da sam sa 17 godina slavio osvajanje Kupa prvaka mladih s Real Madridom, a on ovdje na Euru igra za seniore i važan je u Barceloni. Dobar igrač, ali ponekad ga moram vući za uši da mi pomogne u obrani, ha, ha... On je čisti talent, mlad i željan, rekao je Carvajal.

Evo kako Carvajal procijenjuje španjolske šanse:

- Mislim da u javnosti nismo favoriti, to nam ide u prilog. Kandidati smo za osvajanje Eura, to kažem otvoreno!

Real Madrida jači je za najboljega napadača na svijetu, Kylian Mbappe potpisao je prije početka Eura:

- Što reći! Svjetski vrh! Najbolji igrači moraju igrati u najboljoj momčadi. Želim mu da nema dobar Euro i da od kolovoza počne njegova najbolje sezona, ha, ha... Igrao sam 2020. godine protiv njega, patio sam i to mnogo. On je jedan od najjačih napadača protiv kojega sam igrao zbog brzine, tehnike, snage...

Njegovim dolaskom Real Madrid je postao nepobjediv:

- Ne, ne! Nogomet nije matematika, nije dovoljno okupiti dobre igrače. Da biste pobijedili, da biste osvojili naslove, morate napraviti momčad i pobrinuti se da svi idu u istom smjeru, da to bude zajednički zadatak za svih.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.