Zlatko Dalić ga nije volio, Borna Sosa potvrdio da će igrati za Njemačku na Euru

Subota, 08. svibnja 2021. 10:04 Napisao/la  SC

Nije Njemačka egzotična nogometna država koja prodaje državljanstvo da bi sastavila reprezentaciju, Sosa nikada nije igrao za A-reprezentaciju

Borna Sosa
Borna Sosa

Borna Sosa potvrdio je spekulacije njemačkih medija, mladi hrvatski branič nakon utakmice Stuttgarta i Augsburga (2:1) u petak izjavio je sljedeće:

- Razgovarao sam s Oliverom Bierhoffom, pričali smo o toj temi, ne samo o Euru, nego i o mojoj budućnosti da zaigram za Njemačku. Da, postoji mogućnost da zaigram za Njemačku na Euru, rekao je Sosa njemačkim novinarima.

Time je priča završena, hrvatski nogomet nepovratno je izgubio darovitog braniča, Sosa (23) je daleko od vrhunca karijere.

Za svjetskog doprvaka koji se uvijek oslanjao na skupinu od petnaestak najboljih igrača, nije lako nadoknaditi gubitak igrača koji je desetak godina mogao igrati na reprezentaciju.

Problem je da Sosa nikada nije igrao za A-reprezentaciju što je čudan podatak ako se zna koliko je hrvatski nogomet deficitiran na poziciji lijevog braniča.

Zlatko Dalić očito ga nije volio, nesuvislo zvuče objašnjenja da 23-godišnji branič nije dobio ni jednu priliku zbog ozljeda ili potreba mlade reprezentacije.

Sosa je očigledno dobio skrivenu Dalićevu poruku koja tek sada postaje javna!

Budući da nije bio ni blizu hrvatskog rostera za nastup na Euru ove godine, odlučio je prihvatiti ponudu njemačkog izbornika Joachima Lowa.

Sportsku javnost najviše zbunjuje činjenica da Sosu kao stranca više cijeni njemačka struka nego  što ga kao izvorni domaći proizvod cijeni hrvatska struka.

Nije Njemačka egzotična nogometna država koja prodaje državljanstvo da bi sastavila reprezentaciju, Njemačka je nogometna velesila koja se u završnicu Eura plasirala kao prva u Skupini C sa sedam pobjeda i jednim porazom u osam utakmica.

Low priprema reprezentaciju za nastup u daleko najtežoj skupini Eura, Njemačka igra protiv aktualnog svjetskog (Francuska) i europskog (Portugal) prvaka.

Tijekom priprema Njemačka je odlučila dovesti hrvatskog igrača koji ni u Ligi nacija nije mogao igrati za Hrvatsku protiv Francuske i Portugala.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.