Ante Rebić u Milanu igrao klasičnu špicu, Ivan Perišić najvažniji hrvatski napadač

Srijeda, 09. lipnja 2021. 15:30 Napisao  I. V.

Perišić  u stanju u kratkom razdoblju rekuperirati mentalno i fizičko stanje za potrebe jedne utakmice

Perišić i Rebić
Perišić i Rebić

Hrvatska u nedjelju, 13. lipnja, od 15 sati igra protiv Engleske na Wembleyju.

Uoči prve utakmica na Europskom prvenstvu, izbornik Zlatko Dalić pokušava pronaći što bolja rješenja za jalovi napad i ne baš upečatljivu igru zadnje linije u zadnjim utakmicama.

Čini se da je Dalić sklon pragmatičnom rješenju, ako već Hrvatska u napadu nema ekstra-kvalitete kao u središnjici (Modrić, Brozović, Kovačić...), ima ekstra-moć!

Ante Rebić nametnuo se kao moguće rješenje na mjestu prve špice:

- U Milanu sam drugi dio sezone igrao čistu špicu i dobro se snalazim na toj poziiji. Neće mi predstavljati nikakav problem, međutim to je možda bolje pitanje za izbornika. Ja sam spreman igrati što se od mene traži. Imao sam problema s listom, ali ništa ozbiljno, sad sam maksimalno spreman. U Rusiji sam, primjerice, postigao samo jedan pogodak, a otišli smo do finala, odmah bih potpisao isti scenarij ove godine, kaže Rebić.

Osim deficitarne pozicije klasične špice, u utakmici protiv Belgije očigledni problem bio je tonus Ivana Perišića.

Najvažniji hrvatski napadač zadnjih nekoliko sezona nije izgledao raspoloženo protiv Belgije što može biti posljedica (pos)svjesne zadrške, riječ je o iskusnom igraču koji zna kada može kalkulirati.

Budući da je Perišić u Interu više igrao na mjestu lijevog braniča nego napadača, sigurno da se na kraju sezone nalazi u nešto drugačijem stanju nego kada je igrao u Bayernu.

Ništa to ne mora značiti kod tako iskusnog igrača uoči utakmice protiv Engleske, Perišić je u stanju u kratkom razdoblju rekuperirati mentalno i fizičko stanje za potrebe jedne utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.