Franz Beckenbauer (1945 - 2024): Preminuo najbolji njemački nogometaš svih vremena

Ponedjeljak, 08. siječnja 2024. 17:49 Napisao/la  SC

U dresu Bayerna osvojio je sve što se moglo, kao stoper dvaput je dobio Zlatnu loptu

Franz Beckenbauer  (1945 - 2024): Preminuo  najbolji njemački nogometaš svih vremena

Franz Beckenbauer preminuo je u 78. godini života.

- S dubokom tugom javljamo da je naš otac i suprug, Franz Beckenbauer, jučer, u nedjelju, preminuo mirno u snu, okružen svojom obitelji. Molimo vas da tugujete u tišini i da se u ovom trenutku suzdržite od bilo kakvih pitanja, objavila je obitelj legendarnog nogometaša.

Prema općemu sudu najbolji njemački nogometaš svih vremena istodobno slovi najboljim stoperom svih vremena, središnj branič igrao je nogomet daleko ispred svog vremena.

Bio je stožerni igrač njemačke reprezentacije koja je postala svjetski prvak 1974. godine, dvije godine kasnije postao je europski prvak, u dresu Bayerna osvojio je sve što se moglo, kao stoper dvaput je dobio Zlatnu loptu.

Kao trener Beckenbauer je također postao jedan od najuspješnijih svih vremena.

Svjetski prvak postao je kao izbornik njemačke reprezentacije 1990. godine, na klupi Bayerna postao je njemački prvak i pobjednik Kupa UEFA.

Sve o karizmatičnom Beckenbaueru možete pročitati    OVDJE


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.