Brazilci smijenili izbornika: Mano Menezes postao bivši, Felipe Scolari izgledni nasljednik

Subota, 24. studenog 2012. 00:11 Napisao/la  SC

Menezes je smijenjen dva dana nakon pobjede Brazila nad Argentinom u Buenos Airesu

Mano Menezes više nije izbornik brazilske nogometne reprezentacije. Čelnici brazilskog saveza odlučili su smijeniti izbornika koji je od 2010. godine vodio Brazil. Menezes nije dobro počeo, na Copa Americi 2011. godine Brazil je ispao u četvrtfinalu. Međutim, na drugom velikom natjecanju Brazil je dospio do finala, osvojivši srebro na Olimpijskim igrama 2012. godine što nije bio neuspjeh ni za visoke brazilske standarde.

Zanimljivo, Menezes je smijenjen dva dana nakon pobjede Brazila nad Argentinom u Buenos Airesu u južnoameričkom Superclasicu. Dvije godine prije Svjetskog prvenstva kojemu su Brazilci domaćini, čelnici saveza odlučili su reprezentaciju povjeriti nekom iskusnijem.

Kao izgledni nasljednik spominje se Luis Felipe Scolari, koji je na brazilskoj klupi osvojio zadnju titulu prvaka svijeta 2002. godine

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.