NOVA KRIŽALJKA HNS-a

Igor Štimac glavni kandidat za izbornika

Četvrtak, 03. svibnja 2012. 14:56 Napisao  I. V.

Štimac je uspostavio kontakte s budućom vladajućom garniturom na čelu s Davorom Šukerom

Proces promjena vrha HNS-a, koji je potaknut unutrašnjom inicijativom negdje krajem prošle godine, polako se privodi kraju. Vlatko Marković i Slaven Bilić sigurno odlaze nakon EURO-a, Bilić vjerojatno u Bešiktaš, a  Marković u mirovinu ako ne pristane ubrzati proces promjena.

Zahtjev Osječko-baranjskog saveza za sazivanje Izvanredne skupštine HNS-a treba promatrati u svjetlu ubrzanih promjena, tradicionalno Markovićevo uporište želi da Šuker postane predsjednik odmah na početku kvalifikacijskog ciklusa za plasman na SP 2014. godine. Marković je planirao otići u božićno-novogodišnjem ambijentu, što nije po volji njegovim bliskim suradnicima počevši od Zdravka Mamića pa dalje. Nije nevažno spomenuti da bi se skorom Markovićevom smjenom  pronašao kompromis s ministrom Željkom Jovanovićem, koji bi u tom slučaju dio zasluga za kozmetičke promjene unutar HNS-a mogao pripisati njemu svojstvenim inicijativama.

Pritisci na Markovića su sve jači, vrlo je vjerojatno da Marković neće odugovlačiti sa sazivanjem Skupštine i da će već najesen postati bivši predsjednik. Sve se manje-više već zna, uključujući ime novog izbornika.

Igor Štimac ima najviše izgleda naslijediti Slavena Bilića! Štimac se nije slučajno primirio u posljednje vrijeme budući da je uspostavio kontakte s budućom vladajućom garniturom na čelu s Davorom Šukerom. Prema svemu sudeći,  "vatrena" generacija nastavlja voditi sportsku politiku HNS-a. Jasno, pod visokim pokroviteljstvom Zdravka Mamića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.