Bruno Marić: Snimke su imale cilj difamirati sudačku organizaciju, Hajduk nije oštećen

Srijeda, 28. veljače 2024. 11:46 Napisao/la  SC

Iz HNS-a i sudačke organizacije takve informacije nisu izašle, tvrdi čelnik Komisije nogometnih sudaca HNS-a

Bruno Marić: Snimke su imale cilj difamirati sudačku organizaciju, Hajduk nije oštećen
Foto: screenshot

Bruno Marić u srijedu je sazvao konferenciju za novinare nakon što su objavljene snimke razgovora glavnog i VAR suca utakmice između Varaždina i Hajduka:

- Objavljene su cenzurirane snimke koje su imale za cilj difamaciju sudačke organizacije i posljedično HNS-a. Ovaj događaj promatramo kao nezapamćen pritisak na hrvatske suce. Sudačke organizacija je potpuno neovisna, imamo potpuno samostalnost. Na utakmici Varaždin - Hajduk odluke koje su suci donijeli su potpuno ispravne, Hajduk nije oštećen niti jednom odlukom. To je najvažnije, sažeo je čelnik Komisije nogometnih sudaca HNS-a najvažnije u nekoliko rečenica.

Marić je u opširnoj video i audio analizi objasnio da su sudačke odluke ispravne, a što se tiče objavi snimaka kazao je sljedeće:

- Izvršni odbor HNS-a tražio je očitovanje Komisije sudaca po pitanju odluka. Mi nismo ti koji će poduzimati aktivnosti o istrazi ili pravnim radnjama kako su iscurile snimke. Iz HNS-a i sudačke organizacije takve informacije nisu izašle, tvrdi Marić koji je ovako objasnio što gledatelji gledaju prilikom VAR-analize:

- Ono što se isporučuje u prijenos, na to ne utječe VAR soba ni sudac, već Croatel, odnosno produkcija koja pušta snimku u eter. Sudac je provjerio sva zaleđa, dao je uputu da snimka ide van. Mi i dalje ne odlučujemo što ide van. Kola slušaju komunikaciju u VAR sobi. Mi ne upravljamo što ide van. Ponekad snimka koja ide van nije ona snimka... Ako je frame poslije otišao van, mi na to nismo mogli utjecati. Oni to ne mogu vidjeti, osim u live prijenosu, rekao je Marić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.