Mola TV kupila tv-prava na HNL utakmice za Indoneziju, Maleziju, Singapur i Italiju

Utorak, 31. kolovoza 2021. 14:36 Napisao/la  SC
Marijan Kustić
Marijan Kustić Foto: screenshot

HNS je objavio sljedeću vijest:

Nakon što je za rekordan iznos kupila TV prava za natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog nogometnog saveza, tvrtka Endorphin Magine potpisala je višegodišnji ugovor s indonezijskim partnerom koji će utakmice Prve lige plasirati na tržište s više od 300 milijuna ljudi.

HNS i Endorphin Magine potpisali su prošle godine desetogodišnji ugovor za produkcijska i distribucijska prava za sve utakmice u vlasništvu HNS-a, počevši s natjecateljskom godinom 2022./23.

Endorphin Magine potpisao je ugovor s indonezijskom kućom PT Global Media Visual (Mola TV) koja je kupila TV prava za teritorije Indonezije, Malezije, Singapura i Italije od sezone 2022./23. do 2025. godine. Kako je najavljeno iz Endorphina, ovo je prvi korak u širenju distribucije hrvatske lige diljem svijeta.

- Ovo je iznimno uzbudljivo vrijeme za hrvatski nogomet - ulazimo na nove teritorije i sada možemo prenositi utakmice međunarodno za 300 milijuna novih navijača, što će pridonijeti snažnom rastu popularnosti ove Top-20 Uefine lige. Oduševljeni smo partnerstvom s PT Global Media Visual, tržišnim liderom. To potvrđuje nedavne uspjehe reprezentacije i klubova te da je hrvatski nogomet uzbudljiva vrijednost. Hrvatski nogometni savez oduševljen je širenjem na ove nove teritorije i u potpunosti podržava nove dionike. Rastuća međunarodna vidljivost hrvatskog nogometa će dodatno promovirati klubove i igrače na ovim tržištima, izjavio je izvršni direktor Endorphin Maginea David Johnson.

- Naša kompanija kontinuirano traži nove i uzbudljive sadržaje koji nam omogućuju da svojim klijentima ponudimo najbolji mogući paket zabave. Prva hrvatska nogometna liga se razvila u vrhunsko nogometno iskustvo. Oduševljeni smo što ćemo svojim gledateljima omogućiti da po prvi puta imaju priliku gledati to natjecanje. Naše partnerstvo s Endorphin Magineom savršeno se uklapa u našu viziju širenja ponude sportskog paketa", izjavio je Mirwan Suwarso, predstavnik PT Global Media Visuala.

- Raduje nas vijest o ovom dogovoru jer se njime potvrđuje međunarodna privlačnost naše Prve lige. Sigurni smo da će gledatelji Mole TV uživati u gledanju hrvatskog nogometa jer Prva liga nikada nije bila zanimljivija, neizvjesnija i uzbudljivija. Ovaj dogovor pokazuje da smo u Endorphin Magineu odabrali odličnog partnera koji će nam pomoći u razvoju i promociji hrvatskog nogometa diljem svijeta, izjavio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.