HNS očekivano podržao Čeferinovu putinizaciju UEFA-e

Utorak, 06. veljače 2024. 15:15 Napisao/la  SC
Aleksander Čeferin i Marijan Kustić
Aleksander Čeferin i Marijan Kustić

HNS je objavio sljedeću obavijest:

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održana je sjednica Izvršnog odbora HNS-a.

Uoči predstojećeg Kongresa Uefe u Parizu, Izvršni odbor raspravio je aktualne teme vezane za krovnu kuću europskog nogometa, uključujući predložene promjene u Statutu Uefe.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza izrazio je žaljenje zbog odlaska Zvonimira Bobana s rukovodeće funkcije u Uefi, koju je obnašao od 2021. godine.

Savez poštuje takvu odluku, a koja neće utjecati na nastavak kvalitetne suradnje Uefe i HNS-a na dobrobit hrvatskog i europskog nogometa.

Izvršni odbor detaljno je razmotrio točke dnevnog reda Kongresa te će podržati predložene odluke.

Istaknuta je važnost jedinstva europske nogometne obitelji te daljnja podrška aktualnom vodstvu Uefe koje uspješno rješava izazove pred europskim nogometom, a ujedno je i dokazani partner HNS-u.

Također, Izvršni odbor usvojio je propozicije natjecanja juniora i kadeta u futsalu te je verificirao sponzorski ugovor s grupom Petrol, stoji u objavi.

Kao što je poznato, na prijedlog predsjednika Aleksandera Čeferina promijenit će se statut UEFA-e nakon čega će se Čeferin opet moći kandidirati za predsjednika.

Do sada su kandidature predsjednika bile ograničene brojem mandata, ubuduće će Čeferin imati mogućnost postati doživotni predsjednik.

Zvonimir Boban javno se usprotivio "putinizaciji" UEFA-e i podnio ostavku na sve svoje funkcije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.