HNS mora platiti 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša i 24.000 eura za paljenje baklji!

Utorak, 18. lipnja 2024. 18:39 Napisao/la  SC
HNS mora platiti 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša i 24.000 eura za paljenje baklji!

HNS je objavio sljedeću vijest:

Disciplinsko tijelo Uefe donijelo je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja dijela navijača na utakmici 1. kola skupine B UEFA Europskog prvenstva između Španjolske i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. lipnja.

Nakon disciplinske prijave, HNS se očitovao o navedenim incidentima, a disciplinsko tijelo Uefe na današnjoj je sjednici donijelo odluku o visokoj novčanoj kazni. HNS je kažnjen sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od strane navijača te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura.

Hrvatski nogometni savez će, sukladno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku.

HNS i ovim putem zahvaljujem rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku nogometnu reprezentaciju, na besprijekornoj podršci i navijanju bez bilo kojeg oblika rasizma ili diskriminacije. Ovim putem molimo navijače da se suzdrže od bacanja predmeta te paljenja baklji u narednim utakmicama kako sjajna atmosfera ne bi bila zasjenjena ovakvim kaznama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.