FIFA=HNS: Tonino Picula u Strasbourgu rekao da je HNS izgubio legitimitet

Srijeda, 10. lipnja 2015. 21:17 Napisao/la  SC

Piculai pozvao na nastavak istraga i na nacionalnim razinama jer su mnoge pružale legitimitet označenim strukturama


Govoreći o korupciji ukorijenjenoj u najvišim strukturama FIFA-ina poslovanja, zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula s plenarne sjednice iz Strasbourga poručio je da je “tužno što takav sport i neodvojiv dio našeg identiteta postaje sinonim za korupciju”.

Picula je dodao da je dobro što istraga kreće i da ne treba propitivati motive pokretanja istrage u FIFI. “Indicije, nažalost, samo potvrđuje sve loše pretpostavke”.

Zastupnik Picula je podržao inicijativu da se konačno rasčiste sporne radnje u FIFA-i, UEFA-i, ali i našem Hrvatskom nogometnom savezu jer je, zahvaljujući nekim njegovim istaknutim protagonistima, izgubio legitimitet izazivajući bojkot i odbojnost javnosti.

Korupcija se ne obazire na djelatnosti i nacionalne granice. “Nogomet nije iznimka”, rekao je Picula i pozvao na nastavak istraga i na nacionalnim razinama jer su mnoge pružale legitimitet označenim strukturama.”

“Nogomet je dijete industrijske revolucije, sport kojeg je stvorilo moderno doba, a planetarno promovirale suvremene komunikacijske tehnologije. Iznimna popularnost i masovnost nogometa, velika marketinška i financijska vrijednost, ali i nedostatak kontrole, omogućili su pretvaranje ovog sporta u interesnu spregu međunarodne politike i mutnog businessa. Vratimo nogomet onima koji ga igraju i onima koji u igri uživaju!, poručio je Picula u svom govoru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.