Davor Šuker, predsjednik HNS-a: Najvažnije je da su Mandžukić i Kalinić zabili po tri pogotka

Nedjelja, 05. lipnja 2016. 02:17 Napisao  Patrik Mršnik

Najvažnije je da igramo dobro i da padaju golovi u suparničke mreže. Dok je tako, možemo biti mirni, kaže Šuker

Rekordnoj pobjedi hrvatske nogometne reprezentacije (10:0) protiv San Marina na Rujevici prisustvovao je i Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Još uvijek najbolji na vječnoj ljestvici strijelaca hrvatske reprezentacije u subotu je bio formalni domaćin na stadionu riječkog trening-kampa

- Ide se na Europsko prvenstvo. Možemo ovoj utakmici sa San Marinom razmišljati i pozitivno i negativno, ali bi trebali biti zadovoljni tijekom priprema. Zadovoljni smo i ambijentom u Rijeci te ovim stadionom na Rujevici koji je zaista odličan, te su stvari zasada najvažnije, kaže Šuker.

Zadovoljan je nastupom hrvatskih reprezentativaca protiv slabašnih suparnika iz San Marina. Efikasnost je u ovom trenutku ipak potrebna kako bi se napadači opustili, a vezna linija oslobodila svih pritisaka.

Davor Šuker

- Drago mi je da su se naši igrači raspucali i da je rezultat utakmice na kraju takav. Ono što je za mene u ovom trenutku najvažnije jest to da su naši golgeteri, Mandžukić i Kalinić zabili po tri pogotka. To nam mora puno značiti, ja im osobno mogu zaželjeti samo sreću u utakmici protiv Turske sljedećeg tjedna, rekao je Šuker nakon utakmice u mix-zoni.

Hrvatsku za tjedan dana očekuje otvaranje Europskog prvenstva protiv Turske u Parizu. Upravo je Šuker bio dio reprezentacije koja je s istom zemljom prije dvadeset godina u engleskoj odigrala prvu utakmicu na velikom natjecanju.

- Sada treba ići u boj protiv Turske. Igrat ćemo na jednom od najljepših stadiona, na Parku prinčeva. Reprezentativci se još moraju dobro odmoriti i pripremiti pa će krenuti i te utakmice. Jedva čekamo da one počnu, kaže predsjednik HNS-a.

Hrvatska je u subotu na Rujevici srušila rekord pobijedivši 10:0. Dva je puta (Australija 1998, Andora 2006) rezultat bio 7:0.

- Nadam se da će i u budućnosti neka druga generacija u reprezentaciji koja dolazi skinuti ovaj rekord. Najvažnije je da igramo dobro i da padaju golovi u suparničke mreže. Dok je tako, možemo biti mirni, zaključio je Šuker.

Fotogalerija Niko Matejčić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.