DAVOR ŠUKER UPOZORAVA

Štimčev istup u medijima predstavlja kršenje ugovora

Ponedjeljak, 19. studenog 2012. 18:10 Napisao  I. V.

Mislim da su onakve izjave u konačnici neprilične i prema generalima,  kaže Šuker

Davor Šuker reagirao je na javne istupe izbornika Igora Štimca čija su Facebook dopisivanja izazvala međunarodni incident, predsjednik HNS-a jasno je povukao crtu između obveza i odgovornosti svakog djelatnika HNS-a, pa tako i izbornika:

- Izbornik nogometne reprezentacije Igor Štimac ima ugovor o treniranju i ovakav istup u medijima predstavlja kršenje ugovornih obveza. Gospodin Štimac treba se baviti isključivo trenerskim poslom, a ne poslovima vođenja politike Saveza. Njegov je nesmotreni istup posljedica euforije, izazvao je štetne posljedice za Savez i ugled naše reprezentacije u svijetu. Bez obzira na kasnija obrazloženja, onakav istup iziskuje reakciju Saveza, kaže Šuker.

Dakle, Štimac je poželio voditi politiku HNS-a izjavama koje su ispolitizirale jednu kvalifikacijsku utakmicu:

- Ovo je jasna opomena da izbornik ubuduće izbjegava izjave koje nisu usklađene s politikom Saveza, koji odgovorno djeluje prema domaćoj i međunarodnoj javnosti. Mislim da su onakve izjave u konačnici neprilične i prema generalima koje se na tako banalan stavlja u kontekst jednog sportskog događaja. Osobno se zalažem za princip neovisnosti sporta od politike, uvijek ću se zalagati da sport pripada sportašima, a politika neka pripada političarima, zaključuje Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.