Zlatko Vujović: Sve osim pobjede Hajduka bilo bi prvoklasno iznenađenje

Srijeda, 23. veljače 2022. 10:27 Napisao/la  Toni Bilić
Zlatko Vujović
Zlatko Vujović Foto: HNK Hajduk

Zlatko Vujović, legenda je Hajduka, napadač koji je deset godina nosio dres bijelih i za momčad odigrao 240 utakmica te postigao 121 gol.

Tijekom toga perioda bio je prvak bivše države 1979.godine, i osvajač Kupa 1984.godine.

Najbolju sezonu u dresu Hajduka odigrao je 1984/85. godine, kada je u 34 utakmice  postigao 25 golova. 

- Hajduk možda u ovom trenutku ne igra baš najbolje, što iskreno priznaje i trener Valdas Dambrauskas, ali unatoč tome pobjeđuje. To je najvažnije jer treba pobjeđivati i kada ne igrate dobro. Dodatna je to vrijednost momčadi, smatra Zlatko Vujović.

U subotu se na poljudskoj ljepotici igra Jadranski derbi, za Vujovića tu nema nikakve dvojbe tko će biti pobjednik.

- Rijeka nema što tražiti na Poljudu. Sve osim pobjede Hajduka bilo bi veliko, da ne kažem prvorazredno iznenađenje.

Riječani su još u borbi za naslov.

- To je istina, ali Rijeka ne može biti prvak. Nemaju oni takvu igračku kvalitetu kao što ima Hajduk, koji se u zimskom prijelaznom roku ciljano pojačao četrima igračima. Povratak Nikole Kalinića je samo dokaz, potvrda da žele biti prvaci.

Pitanje svih pitanja je hoće li Livaja i Nikola Kalinić moći dobro funkcionirati:

- Ne da će moći, nego će biti strašan tandem. Hajduku je trebao tip igrača kakav je Nikola Kalinić,  On je iskusan napadač, strijelac koji će rasteretiti Livaju, uz to će biti dodatan pritisak za gostujuće obrane, i što je možda najvažnije, kako mi napadači u žargonu volimo reći, znat će u mrežu pospremiti sve one „otpatke“ pred vratima protivnika. To je do sada nedostajalo momčadi. A Livaja je Hajdukov Messi.

Hajduk do kraja prvenstva mora ostvariti sve pobjede žele li osvojiti naslov?

- Mislim da to mogu ostvariti. Svjestan sam da će to biti vrlo zahtjevna misija, ali nije nemoguća. Nakon kiksa Dinama protiv Lokomotive znato su im porasle šanse da na kraju biti prvaci. Čini mi se da će dvoboj s Dinamom, koji se igra 12.ožujka na Poljudu, biti ključan. Ako dobiju taj susret nitko ih više neće moći zaustaviti na putu prema osvajanju titule prvaka, zaključio je Zlatko Vujović

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.