Yassine Benrahou potpisao, Hajduk doveo veznjaka iz Nimesa

Petak, 27. siječnja 2023. 00:18 Napisao/la  SC
Yassine Benrahou  i Lukša Jakobušić
Yassine Benrahou i Lukša Jakobušić

Yassine Benrahou je novi igrač Hajduka, koji je na službenoj stranici objavio sljedeću vijest:

HNK Hajduk i francuski Nimes Olympique postigli su dogovor o transferu 24-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Yassinea Benrahoua koji je danas poslijepodne prošao liječničke testove u Splitu i potpisao ugovor s Bijelima do ljeta 2026. godine uz opciju produženja na još jednu godinu. Yassine će nositi dres s brojem 11.

Novi Hajdukov igrač rođen je 24. siječnja 1999. godine u gradiću Le Blanc-Mesnil pored Pariza, prve nogometne korake napravio je u nogometnoj akademiji AS Bondy, a nastavio se razvijati kroz akademije Bordeauxa i elitne nogometne akademije "Clairefontaine".

Prve seniorske nastupe upisao je za drugu momčad Bordeauxa, a u sezoni 2019/2020. priključen je prvoj momčadi za koju je odigrao deset službenih utakmica. Nakon te sezone prelazi u redove Nimesa za koji je igrao dok se natjecao u prvom i drugom razredu francuskog nogometa. Ukupno je za Bordeaux i Nimes odigrao 91 utakmicu te pri tom postigao 14 golova uz 14 asistencija. Za drugu momčad Bordeauxa odigrao je još 23 utakmice u kojima je zabio pet pogodaka uz tri asistencije. Igrao je za U-16 i U-17 reprezentaciju Francuske.

- Yassine je igrač koji s 24 godine ima iskustvo igranja u dva najviša razreda francuskog nogometa, ujedno igrač koji je tijekom pregovora pokazao izraženu želju za dolaskom u Hajduk. Radi se o polivalentnom ofenzivnom profilu igrača s osnovnom pozicijom ofenzivnog veznog koji također može kvalitetno odigrati na poziciji centralnog veznog i desnog krila. Dominantno se služi lijevom nogom, posjeduje odlične tehničke karakteristike, a posebno kvalitetno izvodi sve vrste prekida. U fazi napada vrlo dobro percipira prostor, uz dobar pregled, predviđanje i ideju u igri. Siguran sam da će igraču trebati kraći period adaptacije jer prvi put izlazi van Francuske razvijati svoju nogometnu karijeru, ali mišljenja sam da se radi o kvalitetnom igraču koji je sa svojim karakteristikama kompatibilan našem stilu igre - ovako je novo pojačanje Bijelih opisao sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Sretan sam što sam došao ovdje. Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći Hajduku da ostvari svoje ciljeve. Radujem se novim izazovima i igranju u hrvatskoj ligi koju ne poznajem toliko dobro, ali znam da su hrvatski igrači jako kvalitetni i poznati u svijetu. Jedva čekam upoznati suigrače i krenuti s treninzima i utakmicama - istaknuo je Yassine, prvi igrač Hajduka, predstavljen uživo na našem službenom TikTok profilu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.