Šupraha dobio više glasova od Brbića, Hajduk neće imati predstavnika u Izvršnom odboru HNS-a

Srijeda, 26. ožujka 2014. 10:18 Napisao/la  Ivan Jelić

Članovi IO NS-a Splitsko-dalmatinske županije birali su svog predstavnika u novom sazivu Izvršnog odbora HNS-a između,  tajnim glasovanjem Alojzije Šupraha je dobio 12 glasova, dok je Marin Brbić dobio 3 glasa

Na sjednici Izvršnog odbora nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske Vinko Radovani (Hajduk) i Željko Sučić (Split) izabrani su kao županijski delegati na Skupštini, koja će se 14. travnja održati u Zagrebu i na kojoj će se birati novi predsjednik HNS-a. Za sada se kandidirao samo aktualni predsjednik Davor Šuker.

Članovi IO nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije birali su svog predstavnika u novom sazivu Izvršnog odbora HNS-a između. Kandidaturu su istaknuli aktualni predsjednik Saveza Alozija Šuprahe i predsjednik Hajduka Marina Brbića. Tajnim glasovanjem Šupraha je dobio 12 glasova, dok je Brbić dobio 3 glasa. Nakon objave rezultata predstavnici bijelih u Izvršnom odboru Nikola Koceić-Bilan i Denis Kosor podnijeli su neopozive ostavke:

- Izigran je dogovor koji je Hajduk postigao sa gospodinom Šuprahom, kada se kandidirao za mjesto predsjednika nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Dogovoreno je tom prigodom da kandidat za člana IO HNS-a bude predsjednik Hajduka Marin Brbić. Ovaj Savez ne radi u interesu našeg kluba i stoga će se svi naši članovi povući sa funkcija u Savezu, riječi su razočaranog Nikole Koceića-Bilana, inače člana Nadzornog odbora Hajduka.

To što je Šupraha izabran za kandidata za novi saziv IO-a HNS-a još uvijek ne znači da će participirati u radu nove vlasti hrvatskog nogometa. Od 21 županijskih kandidata skupštinari će izabrati njih 16.

- Po statutu HNS-a ne mogu dva kandidata iz iste županije ući u IO. Predstavnik Hajduka bio je kandidiran, glasovalo se. Nikakvog dogovora nije bilo. Predstavljam sve klubove, a u prvom redu Hajduk i Split. Svi smo mi navijači Hajduka, ako netko misli da to mogu biti samo zaposlenici kluba, to je pogrešna postavka. Ne znam čemu ljutnja, kaže Šupraha.