Pobuna u Hajduku: Zaposlenici traže pismeno objašnjenje zašto su zadnju plaću primili u srpnju

Utorak, 03. prosinca 2013. 20:57 Napisao/la  Ivan Jelić

Zaposlenici imaju pravo pitati zbog čega im plaće kasne, ali mi je žao što su to učinili pisanjem peticije. Mislim da je bolje "gurati" ovako nego da klub ide u stečaj, kaže predsjednik Marin Brbić

Izvrsni rezultat Hajduka na zelenom travnjaku gurnuli su u stranu pravu sliku o stanju na Poljudu. Financijski problemi godinama muče klub, to znaju i ptice na grani. Čini se da su neisplaćene plaće djelatnicima kluba prelile čašu.

Naime, četrdesetak zaposlenika kluba uputila su pismenu predstavku predsjedniku kluba Marinu Brbiću u kojem traže njegovo očitovanje u vezi neisplaćenih plaća. Posljednju su dobili za mjesec srpanj 2013. godine, dok su igrači dobili plaću za rujan. Brbić posebice pazi da mu se ne dogodi da nekom igraču ne isplati četiri, pet plaća jer bi u tom slučaju igrač mogao podnijeti zahtjev Arbitraži za raskidom ugovora.

Peticiju su potpisali djelatnici koji imaju mjesečna primanja između 3 i 4 tisuće kuna i jedva spajaju kraj sa krajem. Podršku su im pružili treneri u omladinskoj školi, navodno i šef škole Zdravko Marić te dio stručnog stožera Igora Tudora. Zaposlenici traže objašnjenje zašto se u posljednje vrijeme zaposlilo nekoliko novih ljudi i to na rukovodećim mjestima sa velikim plaćama:

- Zaposlenici imaju pravo pitati zbog čega im plaće kasne, ali mi je žao što su to učinili pisanjem peticije. Kada sam došao na čelu kluba plaću za veljaču 2012. godine primio sam u srpnju te godine. Financijska situacija je teška, mislim da je bolje "gurati" ovako nego da klub ide u stečaj. Svi smo u istoj kaši. Pokušat ćemo u zimskom prijelaznom roku prodati nekog igrača i na taj način namaknuti sredstava za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima, kazao je Brbić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.