Nike novi sponzor Hajduka, UEFA Splićanima produžila rok za rješavanje financijskih problema

Petak, 21. prosinca 2012. 17:37 Napisao/la  Ivan Jelić

UEFA je prihvatila Hajdukove razloge te produžila rok za ispunjenje svih obveza do 31. ožujka 2013. godine, stoji u priopćenju HNK Hajduk

Istekom posljednjeg dana 2012. ističe tehničko-sponzorski ugovor između Hajduka i tvrtke Ambro. Čelnici Bjelih raspisali su novi natječaj na koji se javilo šest tvrtki koji se bave proizvodnjom i prodajom sportske opreme: Nike, Macron, Lotto, Puma, Joma i Stobo.
Nakon niza razgovora i pregovora sa svim tvrtkama na Poljudu se odlučili da će Nike biti novi tehnički sponzor Hajduka. Početak suradnje dogovoren je za 1. srpnja 2013. godine.

- Usaglašeni su i prihvaćeni osnovni uvjeti međusobne suradnje te se pristupilo izradi ugovora u kojem će biti definirati svi detalji međusobne poslovne suradnje. Točan termin čina potpisivanja ugovora naknadno ćemo obznaniti kada ćemo i službeno predstaviti novog tehničkog sponzora HNK Hajduk, priopćenje je kluba sa Poljuda.

Druga dobra vijest stigla je iz UEFA-e. Predsjednik Hajduka Marin Brbić prije nekoliko dana bio je na saslušanju u Nyonu gdje su ga financijski istražitelji UEFA-e ispitivali o financijskoj situaciji u klubu. Naime, Hajduk je bio među klubovima kojima je europska nogometna asocijacija zbog neizvršavanja financijskih obveza prema igračima, trenerima i zaposlenicima izrekla trogodišnju uvjetnu kaznu zabrane igranja u nekom od europskih natjecanja. Iz Nyona je stigao odgovor koji Bijelima nudi priliku da ipak naredne jeseni zaigraju u najvjerojatnije Europskoj ligi:

- Iz UEFA-e je stiglo rješenje prema kojem je Hajduksa za ispunjenje obveza produžen rok do 31.03.2013.godine. Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić je nedavno u Nyonu detaljno obrazložio cjelokupnu financijsku situaciju na Poljudu,  pojasnivši zbog čega klub do sada u potpunosti nije ispunjavao obveze prema igračima, trenerima, zaposlenica zbog čega je bio kažnjen uvjetno na tri godine ne igranja u europskim natjecanjima. UEFA je prihvatila Hajdukove razloge te produžila rok za ispunjenje svih obveza do 31. ožujka 2013, stoji u priopćenju HNK Hajduk.