Najveća razočarenja su dvojica igrača koji su među najbolje plaćenim na Poljudu

Utorak, 30. svibnja 2023. 21:30 Napisao/la  Toni Bilić
Nikola Kalinić
Nikola Kalinić

Poslije svake sezone seciraju se učinci igrača.

Hajduk je još jednom prvenstvenu utrku završio iza Dinama s deset bodova zaostatka, no uspio je obraniti titulu pobjednika kupa.

Igra Splićana u većem dijelu prvenstva nije bila na razinu koja se od njih očekivala, mnogo je igrača podbacilo, razočaralo svojim učinkom.

Najveća razočarenja su dvojica igrača koji su među najbolje plaćenim na Poljudu, Nikola Kalinić i Filip Krovinović.

Iznijeti ćemo samo njihov učinak u prvenstvenim ogledima.

Kalinić je nastupio 18 puta, od toga je samo 3 puta startao u početnoj jedanaestorici, 4 puta se upisao u listu strijelaca, imao je 1 asistenciju, na travnjaku je proveo 462 minute.

Istina, imao je problema s ozljedama.

Krovinović je pak nastupio na 35 utakmica od toga je 33 puta startao u prvih jedanaest, zabio je jedan jedini gol, imao je 4 sistencije, na travnjaku je bio 3.804 minute.

Samo je Melnjak imao veću minutažu, 3.838 minuta.

Među onima koji su razočarali je Fossati na čijem je dolasku inzistirao sportski direktor Nikoličius.

Talijan je nastupio na 27 prvenstvenih utakmica, nije se niti jednom upisao u listu strijelaca imao je tek jednu asistenciju, 20 puta je istrčao u početnoj momčadi, na travnjaku je proveo 1.859 minuta.

Najugodnije iznenađenje je mladi Litavac američkog podrijetla, Rokas Pukštas, koji je odigrao 21 utakmicu, postigao je 4 gola, imao je 2 asistencije, u početnoj postavi bio je 15 puta, na terenu je bio 1.823 minute.

On je budućnost i vrijednost Hajduka. Uz njega tu su još Sigur, L. Vušković, Brajković...

Dobru sezonu imao je Mlakar koji je nastupio na 33 utakmice, zabio je 11 golova, nije imao niti jednu asistenciju, 24 puta je bio starter, na travnjaku je proveo 2.569 minuta.

Trener Leko inzistira na ostanku stopera Awaziema, Nigerijac je član portugalske Boaviste, otkupnina je 2 milijuna eura.

Brojke mu idu prilog iako je imao period loših partija.

Nastupio je na 28 utakmica, zabio je 5 golova, imao je 1 asistenciju, u početnom sastavu bio je 24 puta, sakupio je 2.716 minuta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.