MIŠO KRSTIČEVIĆ TVRDI

Rijeka, S. Belupo i Split imaju više novca od nas

Petak, 08. veljače 2013. 16:12 Napisao/la  Ivan Jelić

Oni imaju svoj, mi imamo svoj put. Rad, rad, rad..., to je naš najjači adut i ništa više, kaže Krstičević

Hajduk 13.veljače slavi 102. godinu postojanja. Za rođendansku utakmicu bijeli će u subotu na Poljudu ugostiti Olimpiju iz Ljubljane, trenutno drugoplasiranu momčad u susjednoj državi.:

- Imao trojicu teže ozlijeđenih, Maloču, Milića i Ozobića koji će duži period biti izvan momčadi. Zadovoljan sam kako su igrači odradili pripreme u Međugorju i Turskoj. Dvoboj s Olimpijom neće nam biti, kao što se kaže generalna proba, jer sam tijekom tjedna zbog reprezentativnih obveza na treningu imao vrlo malo igrača. Malo su nas poremetili mnogobrojni izostanci igrača, kaže trener Mišo Krstičević.

Pathino i Cassio nisu blizu prve momčadi
Kakav su dojam ostavili Brazilci Patinho, Cassio, te crnoputi Kouassi?
- Patinho se vrlo brzo ozlijedio, Cassiju i njemu trebat će vremena da se adaptiraju na novu sredinu, da shvate gdje su došli. Od njih očekujem da budu bolji igrači nego što su to Hajdukovi igrači. Za sada nisu blizu prve momčadi. Što se tiče Kouassija kojeg mi zovemo Jean, on se odlično uklopio i vrlo je blizu da bude u početnom sastavu. On je na tragu onoga što želimo kada igraju mladi igrači, kaže Krstičević.

Gorući problem su zadnja dva vezna igrača, Radošević je potpisao za Napoli, Milić je ozlijeđen:

- Od kraja polusezone čelnici kluba pokušavaju pronaći jednog kvalitetnog igrača na toj poziciji, nisu ga uspjeli pronaći. Možda se nešto dogodi u posljednji trenutak. Krpamo se unutar momčadi. Vršajević nam je korisniji na desnom boku, Lima je lijevi bočni, njih dvojica nam sada pomažu na poziciji zadnjih veznih igrača. Veliki nam je problem što nas brojčano nema dovoljno. Na posljednjem treningu bilo je samo 12 igrača. Imamo puno problema, ali ne bi želio da netko shvati da kukamo. Mislim i dalje da je Hajduk klub koji treba učiniti sve da osvoji Kup i drugo mjesto na kraju sezone. To od nas traže naši navijači, imamo obvezu prema njima. Ako bude odlučivao samo rad, red i disciplina, tada sam uvjeren da ćemo uspjeti ostvariti svoje ciljeve. Samo što će mnogo drugih faktora odlučiti tko će osvojiti Kup i drugo mjesto. Na to nećemo moći utjecati.

Hajdukovi protivnici također žele osvojiti drugo mjesto:

- Proljeće je uvijek bilo Hajdukovo! Nisam kukavica, da sam kukavica ne bih se prošlog proljeća prihvatio vođenja Hajduka. Rijeka, Slaven Belupo i Split imaju više novca od nas, mogli su dovesti nove igrače. Ne želim se petljati u njihov rad. Oni imaju svoj, mi imamo svoj put. Rad, rad, rad..., to je naš najjači adut i ništa više.

Tko će vam biti najveći konkurent u borbi za drugo mjesto?

- Rijeka ulaže velika sredstava u slaganje momčadi, Split je doveo nekoliko iskusnih igrača, Belupo se pojačao…

Kakva je budućnost Hajdukove momčadi?

- Nažalost, klub je primoran na prodaju svojih najboljih igrača. Svima nam je drago da se Radošević prodao u Napoli, a isto tako smo tužni jer smo ostali bez jednog od ponajboljih igrača. Svi znamo da naši navijači nisu baš strpljivi kada momčad nema rezultata i zato trebamo učiniti sve da osvojimo Kup i drugo mjesto.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.