Mindaugas Nikoličius stavio mandat na raspolaganje, Mislav Karoglan ostaje trener

Ponedjeljak, 19. rujna 2022. 21:51 Napisao/la  Toni Bilić
Mindaugas Nikoličius
Mindaugas Nikoličius

 

Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius govorio je danas o niz aktualnih tema, gdje je prije svega prokomentirao odlazak s klupe trenera Valdasa Dambrauskasa.

- Želim mu zahvaliti, jer je ostavio trag i napravio jako dobre stvari. Kada je došao nakon Jensa Gustafssona, ostvario je ciljeve, osvojio drugo mjesto i Kup. No, došlo do raskida suradnje. Na moj prijedlog je doveden i na moj prijedlog smo raskinuli suradnju. To je za mene bila najteža odluka jer ga dobro poznajem, dugogodišnji smo suradnici. Meni je bilo lakše ostaviti ga na klupi i skrivati se iza njega, ali želim naglasiti da mi je Hajduk na prvom mjestu. I kad sam osjetio da ne možemo dalje ići u pravom smjeru, donio sam tešku odluku. Održali smo predsjednik Lukša Jakobušić i ja sastanak, rekao sam mu da ovo ne ide u dobrom smjeru, te mu ponudio svoj mandat na raspolaganje. Jasno je kako je kod nas hijerarhija posložena, predsjednik bira sportskog direktora. Kazao sam mu: 'Ja sam spreman, mogu danas otići'. On je rekao da u tome ne vidi moju krivicu i da u mene ima povjerenja. Pričali smo u kojem smjeru je najbolje ići. Ne želim kontinuitet zbog kontinuiteta, treba nekad u nogometu donijeti teške odluke, a za mene je ta bila posebno teška. Nije utakmica u Šibeniku bila razlog promjene, nismo odluku donijeli preko noći. Sjećate li se utakmice u Varaždinu? Da, dobili smo 2:0, ali oni su imali 25 udaraca. Nismo vidjeli napredak u odnosu na prošlu sezonu. Ja sam svaki dan na svakom treningu, slažem se s predsjednikom da Hajduk nije bio u toj energiji u kojoj ga želimo vidjeti. Dogodila su se različita razmišljanja sa strane trenera i kluba. Nije se poklapalo ni po pitanju strategije u kojoj piše kako klub treba živjeti. Razmišljanja se nisu poklopila. Što se tiče Valdasa, odluka nije donesena zbog utakmice protiv Šibenika, određeno nezadovoljstvo postojalo je od početka priprema. Donijeli smo tu tešku odluku, uvijek nam je na prvom mjestu Hajduk, vjerujemo u to što radimo, kaže Nikoličius.

Kakav je danas Vaš status?

- Želim tu biti, radim, volim Hajduk. Uspoređujući kakav sam Hajduk zatekao, napravili smo jako dobrih stvari, to nije upitno, ali želim progres i dalje. Što se trenera tiče, Tramezzani je bio pun pogodak, uzeli smo ga kratkoročno, pamtimo koliko smo bodova bili iza Gorice, a s njim smo izborili Europu. Jens se nije snašao. Sad je Valdas opet bio pun pogodak, ostvario je ciljeve u prošloj sezoni, borili smo se za prvaka do završnice prvenstva, osvojili Kup, ali želimo ići dalje. To je normalan proces u nogometu. Nije bezveze Dinamo zadnju godinu promijenio dva trenera.

Tko je trener u nastavku sezone, ostaje li Mislav Karoglan?

- Imam jako puno povjerenja u njega. On je od početka u prvoj momčadi bio priključen Jensu. Puno smo pričali o tome, nakon Igora Tudora Hajduk nije izbacio niti jednog mladog trenera. Mislav u ovom trenutku najbolje poznaje igrače, ima veliko poštovanje svlačionice. Do Svjetskog prvenstva on ostaje naš trener, vjerujemo mu. Nakon SP-a ćemo vidjeti što i kako dalje. Tada imamo pauzu od dva i pol mjeseca. Vjerujem u Mislava, on ima kapacitet, može dignuti igrače, te je legitimni kandidat i za dalje. Idemo utakmicu po utakmicu, želimo biti konkurentni. Karoglan je najbolje rješenje. Ima mentalitet, gard, autoritet. Hajduk troši ljude, nije ovdje lako voditi momčad.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.