MAXtv Prva liga: Hajduk večeras preuzima vodeće mjesto uoči derbija protiv Dinama

Nedjelja, 24. studenog 2013. 09:03 Napisao/la  Ivan Jelić

Split (19): Hajduk - Osijek.  Bolji završetak prvog dijela nismo mogli  poželjeli. U 18 dana tri puta ćemo odmjeriti snage s Dinamom, u međuvremenu igramo protiv Rijeke na Poljudu, kaže Mario Pašalić

Nogometaši Hajduka u nedjelju od 19 sati igraju protiv Osijeka. Eventualnom pobjedom Hajduk bio ponovo preuzeo vodeće mjesto na ljestvici budući da Dinamo nije odigrao utakmicu 17. kola protiv Istre. Nedjeljni protivnik je momčad koja se bori za ostanak i koja je veliki Hajdukov dužnik:

- Osijek nam je nanio zadnji poraz, to je motiv više da pobijedimo. Osječani se nalaze u teškoj situaciji, njima je svaki bod itekako važan. Pokušat će "bunkerom" ostvariti pozitivan rezultat, za njih bi bod bi velik kao kuća, dok mi želimo osvojiti tri nova boda i nastaviti nisu uspješnih igara pred derbi s Dinamom koji se igra u Maksimiru u idućem kolu, kaže Mario Pašalić.

Pašalić je jedan u nizu Hajdukovih mladića, koji je ove sezone stekao afirmaciju. U-19 reprezentativac iz utakmice u utakmice iskazuje svoj raskošni talent. Nakon 16. odigranih kola trenutno je najbolji strijelac momčadi sa 6 postignutih golova. Ne čudi stoga što ga je talijanski prvoligaš Catania željela ovog ljeta dovesti u svoje redove, no Pašalić je odbio ponudu iako bi klubu itekako dobro došlo 1,5 milijuna eura koliko su čelnici momčadi sa Sardinije ponudili splitskom prvoligašu :

- Ponudu Catanije sam već zaboravio. Njihovi predstavnici rekli su da će pratiti moje igre u bijelom dresu. Meni je najvažnije da igram i da trener Tudor vjeruje u mene. Mogu još bolje kao i cijela momčad, kazao je Pašalić.

Trenutno ste prvi strijelac momčadi?

- Zabijao sam golove u kadetskoj i juniorskoj momčadi, igram na poziciji koja mi omogućava da budem što bliže protivničkim vratima. Svaki gol me posebno veseli, no najvažnije je da Hajduk pobjeđuje.

Čeka vas paklena završnica polusezone?

- Bolji završetak prvog dijela nismo mogli  poželjeli. U 18 dana tri puta ćemo odmjeriti snage s Dinamom, jednom u prvenstvu (1. prosinca, op. a.), te dva puta u četvrtfinalu Kupa (4.prosinca u Maksimiru, 18.prosinca na Poljudu, op. a.). Između ta tri dvoboja čeka nas gostovanje u Zadru, te Jadranski dvoboj sa Rijekom na našem stadionu. Vjerujem da ćemo zadovoljni dočekati božićno-novogodišnje blagdane, zaključuje Pašalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.