MARIN BRBIĆ OBJAŠNJAVA

Većina usmenih razgovora pretvori se u veliko ništa

Utorak, 18. prosinca 2012. 20:14 Napisao/la  Ivan Jelić

Opcija dovođenja igrača sada nam nije u prvom planu, Brazilce još snimamo, kaže Brbić

Predsjednik Hajduka Marin Brbić izašao je pred novinare tijekom potpisivanja sponzorskog ugovora s tvrtkom Galeb, što je bila prilika za analizu trenutačne situacije na Poljudu:

- Nismo još prodali niti jednog igrača, jer nikakva konkretna ponuda nije došla u klub. Sve je samo na usmenim razgovorima. Velika većina usmenih razgovora na koncu se pretvori i jedno veliko ništa. Dok ne dođe pismena ponuda, ništa ne držimo ozbiljnim, kaže predsjednik Hajduka Marin Brbić

O dovođenju igrača Brbić kaže sljedeće:

- Opcija dovođenja igrača sada nam nije u prvom planu, Brazilce još snimamo, stručni stožer će se očitovati jesu li potrebni ili nisu, kaže Brbić.

Iz UEFA-e još nije stiglo očitovanje oko financijskog fair-playa:

- Čini mi se da UEFA nije tako brza u očitovanjima kao što je brza u izricanju kazni. Razgovarao sam i jutros s njima, kazali su mi da će poslati do kraja dana svoju odluku. Vjerujem da će nam do Božića poslati svoje očitovanje da ga možemo slaviti u miru.

Koliki je dug Al Ittihada za Anasa Sharbinija?

- Naš glavni adut u Nyonu je bio da FIFA-a treba pomoći Hajduku da naplati svoje dugove. Prošla su četiri mjeseca od kako smo Al Ittihad prijavili FIFA-i zbog neisplate odštete za Anasa Sharbinija. Tražimo sam od UEFA-e da nam pomogne oko toga slučaja, čini mi se da nisu baš spremni pomoći. Ugovor je potpisan na 1,8 milijuna eura, mjesečno se dug uvećava na ime kamate za 15 tisuća eura, kaže Brbić.

Kako ćete namaknuti 72 milijuna kuna?

- Najveći porast očekujemo od komercijalnih prihoda, tu imamo dosta prostora, ti prihodi su porasli sa 2,7 na 4,8 milijuna kuna. Najviše prihoda očekujemo od prodaje igrača, tako će biti i ubuduće. Nemamo jaku ligu, nemamo jake sponzore, tv prava. Prisiljeni smo na stvaranje i prodaju igrača. Od sponzorskih ugovora očekujemo cca 10 milijuna kuna. Od prodanih ulaznica planiramo zaradu u narednoj godini od 9,5 milijuna kuna. Vjerujem da ćemo premašiti taj plan ako uspijemo realizirati ugradnju brojčanika, to traži UEFA za nastupe u nekom od europskih natjecanja, zaključuje Brbić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.