Brbić kontra Rijeke: Zbog Rijeke se mijenjao pravilnik o kup-natjecanju, što izravno utječe na regularnost

Srijeda, 23. listopada 2013. 19:58 Napisao/la  Ivan Jelić

U propozicijama oko organizacije utakmice točno se zna da je za eventualne nerede odgovoran domaćin. Riječani nisu napravili dobru "tampon zonu" između navijačkih skupina, tvrdi Brbić

Predsjednik Hajduka Marin Brbić održao je konferenciju za novinare na kojoj je rezimirao dosadašnji tijek prvenstva. Brbić nije govorio samo o Hajduku, naprotiv. Posebno se okomio na Rijeku

- Rijeka jeste dobila Zmaja 11:0, ali pitam vas da li bi bilo tako da se igralo u Blatu na Korčuli? Zko zna bi li Riječani pobijedili? Zbog Rijeke se mijenjao pravilnik o kup-natjecanju, što izravno utječe na njegovu regularnost. Tu odluku donio je IO HNS! Što se pak tiče zabrane igranja Neretljaka i Tadića, koje je Rijeka posudila Zadru, odlukom da ne nastupe protiv matičnog kluba indirektno je oštećen Split jer u subotu u Stanovima igraju Zadar i Split. Njih dvojica bit će sveži za tu utakmicu. Tu je u pitanju fair-play. Mi smo Hrvatskom dragovoljcu posudili Krešu Ljubičića i nismo tražili da ne igra protiv nas, kazao je Brbić.

Dotaknuo se predsjednik kazne od 200.000, koju Hajduk mora platiti zbog nereda navijača na utakmici Rijeka – Hajduk koja je odigrana na Kantridi :

- Disciplinski sudac Vlajčević nije u svom obrazloženju naveo razloge zbog čega je Hajduk duplo više novčano kažnjen od Rijeke, koja je bila organizator utakmice. Rijeku je kaznio sa 100.000 kuna! Zbog nereda na derbiju sa Dinamom, koji je odigran prije dvije godine na Poljudu, Vlajčević je detaljno obrazložio, zbog čega nas je kaznio. U propozicijama oko organizacije utakmice točno se zna da je za eventualne nerede odgovoran domaćin. Riječani nisu napravili dobru "tampon zonu" između navijačkih skupina, tvrdi Brbić.

Hajduku protiv Lokomotive sudi Bruno Marić, pomoćnik je Saša Fegeš. Taj dvojac prošle sezone poništio je regularan zgoditak Ivana Lendrića u gradskom derbiju sa Splitom odigranom u Parku mladeži:

- Smatram da je to političko slijepilo odrediti tu dvojicu sudaca da nam sude u subotu u dvoboju sa Lokomotivom, posebno Marića koji je recidivist. Nismo još zaboravili kako je 2009. godine u finalu Kupa u prvoj utakmici koja je odigrana u Maksimiru oštetio Hajduk, isključio je dva igrača i dosudio je penal za modre. Neće njemu biti lako suditi, ali neću unaprijed komentirati kakvo suđenje očekujem. Zahvaljujući predsjedniku sudačke komisije Dušku Kukiću mi smo ove sezone barem do sada imali dobro suđenje, naglašava Brbić.

Elvir Maloku je zanimljiv mnogim europskim klubovima :

- Istina, imamo dosta upita za njega, ali konkretne ponude nema. Voljeli bismo da ostane na Poljudu barem 3, 4 godine. Do kraja godine očekujemo da nam Al Ittihad plati obeštećenje za Anasa Sharbinija, prošli su svi rokove za žalbu, zaključio je Brbić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.